torsdag 8 november 2012

Recept på Högrevsgryta!

1 1/2 - 2 kg högrev putsas, d v s ta bort senor och liknande
Lägg i gryta tillsammans med 2 morötter skurna i stora bitar
2 gula lökar i klyftor
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
2 tsk salt samt två kvistar färsk dragon
Häll på 7-9 dl torrt vitt vin så att det täcker köttet
In i ugnen 125 grader i ca 7 timmar

Sås:
Tag 6 dl av högrevsskyn och reducera till 3 dl i en kastrull
tillsätt 3 dl tjock grädde och vispa runt, låt småkoka 5 min
(under tiden)
skala och FINhacka 2 schalottenlökar
tillsätt dessa + 2 msk finhackad färsk dragon och 2 msk finhackad persilja
smaksätt med 2 krm salt och lite vitvinsvinäger ca 1 msk till att börja med (detta för att lyfta dragonsmaken)
red av med majsenamjöl för att få såsen lite tjockare

Smaklig måltid!


2 kommentarer:

  1. Detta måste vi göra när vi kommer hem! Låter helt underbart!

    SvaraRadera
  2. Det låter helt otroligt gott. Måste testas vid nästa familjemiddag :)

    SvaraRadera