1 1/2 - 2 kg högrev putsas, d v s ta bort senor och liknande
Lägg i gryta tillsammans med 2 morötter skurna i stora bitar
2 gula lökar i klyftor
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
2 tsk salt samt två kvistar färsk dragon
Häll på 7-9 dl torrt vitt vin så att det täcker köttet
In i ugnen 125 grader i ca 7 timmar
Sås:
Tag 6 dl av högrevsskyn och reducera till 3 dl i en kastrull
tillsätt 3 dl tjock grädde och vispa runt, låt småkoka 5 min
(under tiden)
skala och FINhacka 2 schalottenlökar
tillsätt dessa + 2 msk finhackad färsk dragon och 2 msk finhackad persilja
smaksätt med 2 krm salt och lite vitvinsvinäger ca 1 msk till att börja med (detta för att lyfta dragonsmaken)
red av med majsenamjöl för att få såsen lite tjockare
Smaklig måltid!
Detta måste vi göra när vi kommer hem! Låter helt underbart!
SvaraRaderaDet låter helt otroligt gott. Måste testas vid nästa familjemiddag :)
SvaraRadera