tisdag 18 september 2012

Goda vänner!


Anka i aprikossås! GOTT!


Små fina presenter till huset!
För en liten stund sedan reste våra vänner. Vi har haft en jättefin vecka tillsammans! Skrattat och diskuterat, ja, ibland grälat! men alltid kramat om varandra innan vi lagt oss. Det är det som är så härligt när man får vara tillsammans en längre tid. Man hinner påbörja och avsluta samtal, man får tid att åter upptäcka varandra och komma nära. Tänker på det här med vänner, hur extra betydelsefulla de nu blivit sedan barnen blivit vuxna och lever sina egna liv. Är lyckligt lottad att ha några riktigt gamla men också ganska nya vänner, dessutom i spridda åldrar, vilket gör att jag hoppas på att att de yngre ska pyssla om mig lite på ålderns höst!! Nåväl i går blev vi bjudna av vännerna på en avskedsmiddag i byn. Otroligt att man fortfarande kan sitta ute bararmad fast klockan är sen, och sedan satt vi länge på terassen och småpratade om just vänskap och att det är viktigt att vårda den.
Som vanligt den här veckan låg det färskt bröd på frukostbordet och Arnes svaghet " Saccristine", en slags wienerlängd, otroligt smarrig. Nu blir det slut på den lyxen och här kommer den sista "le  Mondaren"!
"Franskrostade svenska pensionärer i fransk bergsby, tackar för sig och återvänder till fädernelandet"!

3 kommentarer:

  1. Vänner är verkligen guld värda! Jag saknar mina ofta här uppe... PUSS

    SvaraRadera
  2. Det gillar vi! Välkommen hem! Jag pysslar självklart om dig..KRAM

    SvaraRadera
  3. Underbara dagar! Hoppas på att fortsatt diskutera livet ut med er!
    Borta bra men hemma bäst säger man. Borta underbart men hemma inte så dumt heller sa vi till varandra och stekte falukorv med färsk vitkålsstuvning Kram,!

    SvaraRadera