I dag har jag bakat saffransbullar med barnbarn och svärdotter! Eller som det också heter lussekatter! Ni vet säkert att saffran är den dyrbaraste kryddan och den omnämns på lertavlor 4000 år f. kr och även i Gamla Testamentet. Mellan 100.000 - 150.000 saffranskrokusar måste plockas och rensas för hand för att få 1 kg saffran. Det är saffranskrokusens röda märken man vill åt. Den ger den där vackra gula färgen och den speciella smaken, som vi förknippar med julen. Det är roligt att baka, speciellt med glada små bagerskor! och vad gott det smakar sedan med varma bullar och mjölk, den klassiska sammansättningen! Nästa bak blir peppisar!
Kategorier
- Allmänt
- Att säga ifrån
- Barn
- Barnbarn
- bokhandel
- boktips
- coronatid
- Dalen
- Dikt
- Familj
- Fest
- Film
- Frankrike
- Funderingar
- Japan
- jul
- Julpyssel
- Konst
- kriget
- Kropp och själ
- kultur
- Kören
- Mat
- Mina barn
- Minnen
- Musik
- Promenader
- Religion
- Renovering
- Resor
- Skrivande
- Sommar
- Starka kvinnor
- Svagheter
- Teater
- tradition
- Tromsö
- Trädgård
- tvserier
- Val
- Vinter
- Våren
- Vänner
- Världen
- Åldrande
lördag 1 december 2012
"Rulla, rulla liten bulla..."
I dag har jag bakat saffransbullar med barnbarn och svärdotter! Eller som det också heter lussekatter! Ni vet säkert att saffran är den dyrbaraste kryddan och den omnämns på lertavlor 4000 år f. kr och även i Gamla Testamentet. Mellan 100.000 - 150.000 saffranskrokusar måste plockas och rensas för hand för att få 1 kg saffran. Det är saffranskrokusens röda märken man vill åt. Den ger den där vackra gula färgen och den speciella smaken, som vi förknippar med julen. Det är roligt att baka, speciellt med glada små bagerskor! och vad gott det smakar sedan med varma bullar och mjölk, den klassiska sammansättningen! Nästa bak blir peppisar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar