torsdag 31 oktober 2013

"Ska du iväg nu igen farmor..."

Innehåller sagan om en frukt som lyser som en sol! kan du gissa?

Några av mina barnbarn tycker jag är borta alldeles för ofta...och det har blivit mycket resande för mig under det sista året. Mycket har ju också att göra med att dottern Agnes bor vid Nordpolen!! med sin familj och det drar enormt! Så nu ska jag i väg i morgon igen på en vecka! Jag far från alldeles nyss sol och sommarvärme till vinter och snö! Väskan hann aldrig bli undanställd och nu fylls den av allt familjen längtar efter från Kalles till välling! och så presenter förstås och alltid en bok till Elsa Dolly!
Just nu på radion Rutters "Requiem" som vi ska sjunga nästa söndag den 10 november i Enskede Kyrka! Helt underbar musik, välkomna att lyssna då kl 18.00 och eftersom det är alla helgons dag nu på lördag ska jag också tända ett ljus på min mammas grav innan jag far. Jag tycker denna tradition är vacker; att minnas och tänka på dem som lämnat oss.

2 kommentarer:

  1. Fint. Jag är lite sorgsen över att mina föräldrars grav är så långt borta. Det skulle kännas fridfullt att gå dit ibland. Men var jag än är i världen brukar jag tända ljus för dem i kyrkor, tempel eller moskéer ...

    SvaraRadera
  2. Jag har kort framme på mina kära och där tänder jag också ljus. Det är också fint!

    SvaraRadera