lördag 19 oktober 2013

Shalom...


Ni kanske läste min blogg om kärleksromaner för ett tag sedan. En av de verkligt välskrivna och gripande kärleksromaner jag läst under sista året är Anita Goldmans "Kärlekskursen". På en gul soffa hos sin själsasörjare och i köket bland syltgrytor, krämig morotssoppa  och mamma Rosies gefillte fish rannsakar huvudpersonen Katja sitt liv och sitt äktenskap som fallit i bitar. Det är en stark roman om en kvinnas resa, i dåtid och nutid,  en slags kursbeskrivning i kärlekens historia. Anita Goldman är född i Sverige men bodde många år i Israel dit hon nu har återvänt. Jag hade glädjen att få hälsa henne välkommen till min bokhandel en gång och då talade hon om sin bok "Ljusbärarna", en bok om människor som  förmår växa som människa även när deras människovärde sätts i fråga. Det blev en intressant kväll mycket också tack vare författarinnans intensitet och engagemang. Och nu mina kära bloggvänner! I morgon far jag till Israel för att delta i en skrivarkurs just med Anita Goldman! I en liten by utanför Jerusalem ska jag bo i ett kloster tillsammans med andra kvinnor och skriva och samtala om skrivandets lust och möda. Lyxigt jag vet, men jag tycker det ska bli så underbart att få ägna mig helt åt det jag tycker är så roligt, att skriva! Så det blir ingen blogg på ett antal dagar, men jag hoppas ni finns kvar när jag återkommer! Lehitraot! (På återseende!)
Jerusalem


9 kommentarer:

 1. Margareta Lindkvist19 oktober 2013 11:45

  Shabat Shalom! Solen gått ner denna lördagsafton och jag njuter en sen middag...Kibbutzdrömmar under slutet av 60-talet blev det aldrig ngt av tyvärr, 6-dagars kriget och Yael Dayans (Moshe Dayans dotter), bok om detsamma lästes ivrigt. Stenarnas döttrar av Anita Goldman läst och tummad för inte så länge sedan, du påminner mig om händelser och böcker jag glömt (trodde jag)! Ha det härligt nu Maggan!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggan! Läs Anitas "Kärlekskursen" också! Vi hörs snart! Kram

   Radera
 2. Men Margareta ... så underbart! Tid att tänka, tid att skriva. Hoppas du får en riktigt fin vecka - och tack för tipsen, jag har inte läst hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev inte så mycket tid att skriva visade det sig...men många intressanta samtal och starka upplevelser gav inspiration! Och stunderna i klosterträdgården goda för själen.

   Radera
 3. Här halkade jag in på en spännande blogg via kompisen Evas sida!
  Så spännande. Jag åker till Israel nästa vecka för första gången och har ingen aning om var jag ska börja och vad jag ska försöka hinna med i Jerusalem och Tel Aviv på fyra dagar (mer än hälsa på dotterns blivande inlaws). Hade jag bara vetat om skrivarkursen...

  Nåväl, du kanske inte hinner kommentera innan jag varit och farit, men det ska bli kul att läsa om dina upplevelser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shalom Karin, jag hoppas du hann uppleva Jerusalems magi, men också ett härligt dopp i Tel Aviv! Roligt att du hittade mig! :))

   Radera
 4. Jag älskar dessa möten på bloggen Margareta och Karin :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker verkligen det är underbart när de olika världar man flyter omkring i möter varandra på bloggen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så glad Eva för din blogg och all inspiration den ger och också dem du länkar till som också på detta sätt ger upphov till nya spännande möten!

   Radera