måndag 6 maj 2013

En utmaning!

Jag börjar ta fram mina sommarkläder....har jag så här mycket?? tänker jag när jag går igenom mina plastkassar. Toppar av olika slag och flera par vita långbyxor...och jag som trodde att jag inga hade.
Vad man samlar på sig och hur erbarmeligt dålig jag är på att sortera ur, kasta eller ge bort. Här behövs dottern Agnes! Hon är suverän. Minns när hon var hemma sist och vi gick igenom en del vinterkläder. Hon tog upp ett plagg, visade mig och frågade, Använder du den här? och om jag tvekade för länge med svaret  la hon den i "ge bort lådan" eller "kasta lådan". Så det gällde att hänga med! Det blev ganska tunt i hyllorna efteråt men också lättare inombords. Tänk att även kläder tynger. Nu var det det här med de vita jeansen. Snygga och ett par från Noa Noa också! Jag sätter på mig eller rättare sagt tränger mig i...har de blivit mindre? och ändå är det storlek 42. Efter en viss vedermöda och med inpressad mage (ja, ni känner säkert igen er!) kan jag knäppa och dra upp blixtlåset, men då har magen lagt sig som en korvliknande valk ovanför byxlinningen. Så var det med det...Det är bara att inse att antingen får jag köpa nya byxor eller banta. Jag väljer banta!! Såg nämligen i DNs söndagsbilaga att det finns en ny metod som ska vara superbra för att minska risken både för hjärt och kärlsjukdomar samt demens och som en extra bonus går du ner i vikt! Fem-Två-dieten heter den och går förenklat ut på att du två dagar i veckan (ej i rad) äter väldigt lite, frukost och en lättare lunch. Övriga dagar äter du som vanligt utan att överäta förstås. Jag får börja efter körresan...Mitt mål är kunna ha de vita jeansen i sommar! 5-2 dieten
Jag lovar rapportera!
Utmaningen!

7 kommentarer:

 1. Fem-två låter spännande ... Ellen och jag ska testa när hon kommer hem.
  Men bästa stödet för mig är i-trim, bra motion, kloka råd. Hur det ska gå utan dem i sommar , det undrar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får peppa varandra! Mycket är ju lättare på sommaren, både med motion och mathållning så det kommer gå bra!:)) (Men man får se upp med det goda rosévinet...)

   Radera
 2. Ha ha va roligt! Ja ett par kilon lættare skulle nog inte skada. Ut och motioner också :)Massa pussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får gå till marknaden i sommar! Det blir en lagom promenad! pusspuss

   Radera
 3. Margareta Lindkvist6 maj 2013 05:29

  Haha du är för skön Maggan! Läste just om metoden, dessa brallor som blir mindre är ju ett bekymmer, jag är ju jeansmänniska och sedan några år av stretchtyp... knäpps bestämt strax ovan höftbenskammen och då...näe när ögat frisknat blir det längre promenader, inga gömda godispåsar bakom soffan och testa fem-två...kanske!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häng på mig!! Hur går det med ögat...har inte riktigt förstått vad som hände...hoppas du bli bra snart så du kommer undan godispåsarnas förgörande lockelse!!!

   Radera
  2. Margareta Lindkvist7 maj 2013 09:46

   Näthinneavlossning, inget att leka med. Hoppas bli bra, sjukskriven t om 26/5. Sen så, hoppas jag vara återställd och godispåsarna skickade all världens väg...redan. Trevlig resa! Vi höres!
   //Maggan

   Radera