onsdag 17 april 2013

Borta bra men....

Skönt att vara hemma igen och dessutom är all snön borta i trädgården och snödroppar och krokusar sticker upp sina huvuden! Våren har kommit hit, äntligen! Egentligen skulle vi kommit hem i måndags men vi missade flyget!!! Hur kan det nu komma sig? Ja, ta lärdom! Vi kom ut till flygplatsen i god tid ca 2 timmar innan avgång för att finna att planet var försenat 30 minuter. Vi checkade in och satte oss i vänthallen. Tiden gick och vi kollade på avgångstavlan med jämna mellanrum. Hela tiden"delayed". Vid ett tillfälle såg Christer att planet var ytterligare försenat så vi köpte en kaffe och en sandwich. Småpratade lite och sedan gick jag och kollade igen. Då står det plötsligt "embarquement"(boarding) Jag fattar inte först men rusar fram till några flygvärdar som skakar på huvudet och pekar åt motsatt håll där den andra ingången till gaterna finns. Jag rusar dit, kollar på tavlan jo, det stämmer, ser nr 7 som gate och ropar till Christer att skynda sig. Vi rusar ner och kommer till gaten, står där en stund tills jag upptäcker att det inte är SAS gate utan Norweigan.... Upp igen hysteriskt och då ser Christer att gaten för SAS är stängd. Ni kan ju föreställa er vår frustration...Några flygvärdar försöker kontakta planet för att se om det finns möjlighet att komma med men får till svar att väskorna är redan urplockade och planet håller på att taxa ut. De hade tydligen ropat på oss i hallen, men vi hade inte hört något och vem kan det i en överfull hall med barn som skriker och städvagnar som skramlar runt. Hursomhelst fick vi sedan efter diverse strul boka om och lösa nya biljetter (dyrt!), hämta ut våra väskor och ta oss in till vårt hotell igen. Receptionisten såg mäkta förvånad ut! Sedan satt vi på rummet och försökte reda ut vad som hänt!! Svaret var att planet kört in förseningen och snabbt embarkerat för att komma i väg. Så vi hade inte varit tillräckligt uppmärksamma helt enkelt...Av detta följer, om ditt plan är försenat, lita inte på det utan sitt nära avgångstavlan och kolla var 5e minut! Vi fick dock en kväll till i Nice och på sämre plats hade man ju kunnat hamna!

Tröstpris!

4 kommentarer:

 1. Skönt att ni är hemma igen!! Massa pussar!!

  SvaraRadera
 2. Fy vilken panik! Avskyr flygplatsstress. Senast när jag flög från Arlanda 2 och ställde mig i en incheckningskö som var sjukt långsam - kom jag fram och blev utskälld och hotad att inte komma med planet för att jag inte checkat in i en av de automater som stod där, kön vara bara bagagelämning - men det stod ingenstans. Oj vad pinsamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är alltid nervös när jag ska flyga. Missade en gång ett plan i Athen också och sedan dess är jag alltid ute i god tid. Men det hjälper tydligen inte... Usch ja!

   Radera
 3. Underbart att ni är hemma och tack för igår mamma du är bäst kram

  SvaraRadera