torsdag 19 april 2018

"Les parapluies à Nice..."

Det här skriver jag när jag är hemma och våren gjort entré ordentligt! Men eftersom jag varje år gör en bok av min blogg vill jag ha med dessa bilder och tankar så då får det bli lite retrospektivt!
Vi promenerar på Promenade des anglais. Inte mycket folk och de som är ute har paraplyer i olika form och färg förutom joggarna som trotsar regnet och springer längs havet.
Vågorna kastar sig mot stenstränderna och det brusar och rasslar. Det regnar hela tiden men det är inte särskilt kallt. Som alltid tillbringar vi en natt här innan vi ska fara hem och vi bor alltid på samma hotell vid place Massena.
De känner igen oss nu och vi småpratar lite om vädret, sådant som engelsmän plägar göra....
Det känns skönt att röra på sig efter flera timmar i bussen från Brignoles men efter en stund börjar Christer frysa och väljer att gå hem. Jag fortsätter dock min promenad, går till det fashionabla hotellet
Negresco och går in i parken bredvid. Här ligger muséet Massena som berättar Nice historia. Detta har vi missat men det får bli en annan gång.
Jag fortsätter på stigen runt den stiliga byggnaden och njuter av de vackra blommorna. Det droppar från de regntunga träden och doft av fuktig jord kommer emot mig. Jag tänker på allt och ingenting. På gatan utanför finns många antikvitetsaffärer. Så otroligt mycket prylar av olika slag...och varje sak har sin historia...Väldiga möbler, men vem kan ha sådana nu för tiden? Så mycket att titta på...här finns allt!
Vänder hem till min kära man som väntar med en pastis och jag visar min nyinköpta tröja! I kväll är vi bjudna till en vän som bor med hela Promenaden utanför sitt fönster, och i morgon åker vi hem. Borta bra men hemma bäst!

3 kommentarer:

 1. Hej Maggi! Blev nyfiken på hur du gör en bok av din blogg!? Har du lust att berätta?
  Hälsningar Boel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Boel!
   Gå in på blog2print så kan du följa deras mall! Väldigt lätt!
   Hör av dig och berätta hur det går! Det blir jättefina böcker!
   vårkram

   Radera
 2. Tack Maggi!
  Det ska jag prova.
  Boel

  SvaraRadera