tisdag 10 april 2018

Återseendets glädje!

Det är alltid stimulerande att upptäcka nya små byar men att återse gamla är också roligt. Därför far vi åter upp till den lilla byn Moissac Bellevue som ligger lite utanför tryffelstaden Aups. Hit åkte vi för några år sedan då jag läst en bok av den amerikanske författaren Paul Auster där han berättar att han bodde här i omgivningarna under några år. Byn ligger otroligt vackert på en kulle och runt omkring breder ett fantastiskt vackert landskap ut sig med fält och skogar och i horisonten de omgivande bergen.  Denna gång promenerar vi till det lilla kapellet från 1300-talet som är byggt direkt på klipporna och kallas för la Chapelle Notre Dame de la Roque och här möter oss en makalös utsikt.
Det blåser lite men vi sitter en stund på bänken man så förtänksamt placerat här och njuter. Hit pilgrimsvandrar man, åtminstone förr,  första söndagen i augusti med en staty av le Sauveur (Jesus) för att tacka för byns beskydd. Husen och gränderna är välskötta men just nu är de flesta luckor stängda.
Som så många byar här i Provence är det turisterna som tagit över och de bofasta är ca 600 berättar servitrisen på den lilla bistron. Det blåser för mycket för att sitta ute och äta men framför oss har vi en fantastisk fontän som lär spruta vatten vid speciella tillfällen.
På toaletten finner jag dessa visdomsord att ta med hem och begrunda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar