lördag 22 september 2012

En Apéritif i all enkelhet!







I Sverige bjuder vi oftast våra vänner på middag men här i Frankrike är det apéritif som gäller! Antingen träffas man på baren i byn och tar en pastis eller ett glas vin och så sitter man där en stund och pratar innan alla går hem till sig och äter. Men man kan också bjuda på apéritif hemma. Så där vid 19 tiden passar bra och då serveras det enklare tilltugg till drinken. Tanken är, som vid baren, att man går hem efter en stund! Men detta gäller inte hos våra trevliga grannar Daniel och Jean-Philippe! I deras lilla vackra cabanon dukas det upp den ena godsaken efter den andra; smårätter, i går t.ex en vansinnigt! god soppa gjord på svamp och sedan en laxröra som bara smälte i munnen. Och till detta diverse goda viner eller varför inte en champagnecocktail! Dessutom dukar de så vackert med vita långa dukar och ljus överallt. Någon tanke på en senare middag existerar inte, tvärtom när den goda tårtan avätits är man  fullständigt nöjd. Bara en tanke...hur sjutton ska man kunna bjuda tillbaka?! Det får bli något helt annat förstås, silltallrik kanske och ägg med Kalles!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar