onsdag 16 december 2015

Denguefeber eller öroninflammation? med strandhugg på paradisöar...

Klar för drabbning!

I dag skulle vi egentligen gjort en båtutflykt,  men det blir i stället sjukhusbesök för Elsa Dolly vars feber går upp och ner och även för Elin som ånyo fått feber, efter att ha varit pigg och frisk i flera dagar. Orolig Agnes ringde doktorn i går och han kastade ut tanken att hon kanske fått Denguefeber.
En virussjukdom som sprids via myggstick i synnerhet här i Asien. Nu tror jag inte att hon har det…utan att det är öroninflammationen som spökar. Men man vet aldrig och därför far nu Agnes och Benny in till Phukets sjukhus. Jag tycker synd om hela familjen…inte roligt med sjuka barn, som stundtals inte vill göra någonting utom ligga inne i ett luftkonditionerat rum och titta på film. Tur, som sagt, att vi bor så bra så att vi kunnat vara ute och ligga vid poolen och även badat i havet och t.o.m gjort båtutflykt med snorkling! Det sistnämnda var en heldagsutflykt med strandhugg på flera paradisöar…vet nu inte om man kan kalla dem det. Visserligen var sandstränderna kritvita men täckta av hundratals solstolar, och vattnet inte helt klart p g a de stora motorbåtarna som trängdes ute på redden. I de små lagunerna stod människor packade som sillar!!  med sina kameror och iphones och trähusrestauranger täckte halva ön…Dock! på en annan liten ö,  där vi åt lunch, var det bara vi och här skulle vi stannat kvar! Lång fin sandstrand och klart vatten…vår unga duktiga guide tog oss med till den lilla byn ovanför stranden där vi fick hälsa på hans "muslimmama", en tjock godmodig kvinna som satt och rensade fisk! Själv var guiden buddist, vilket 95 % av thailändarna är, men många är också muslimer. Vi lever i fred med varandra, sa guiden och berättade en historia! "Varför äter du inte fläsk, som är så gott", säger munken till muslimen, varpå muslimen svarar "Varför är du inte med kvinnor, som är så underbart"! och så skrattade guiden och som en apa klättrade han upp i en palm och slängde ner en kokosnöt!

Den här lilla klippön, där vi snorklade i gyllene fiskstim,- hade en romantisk paradishydda...

Här skulle vi stannat kvar!
"Muslimmama"- rensning av 12 kg riktigt små fiskar ger i lön 100 bath (ca 25 kronor…)


Morfar och Elin vilar
Hur får man upp en kokosnöt!?

2 kommentarer:

  1. Vilken otur!! Hoppas de små snart blir friska..Vad skönt att ni är med! stor kram till er och hälsa den yngre familjen!

    SvaraRadera
  2. Ja, som jag misstänkte var det öroninflammationen som spökade och som det visade sig felaktig antibiotika. Nu ska väl allt dock bli bättre! Det är inte så mycket man kan göra men man stöttar så gott man kan!

    SvaraRadera