onsdag 23 september 2015

Nya vändningar...


Vaknar tidigt. Det är fortfarande ganska mörkt, solen syns bara som en strimma i öster. Det dånar och dundrar. Jag går ut på terassen och i gryningsljuset ser jag ett "monster" som begärligt glufsar i sig vindruvorna i vingården utanför vårt hus! I en stor vagn hälls sedan vinklasarna ner för att transporteras bort av en traktor. Arbetarna vinkar till mig där jag står i morgonrocken småhuttrande. För det blåser kyliga vindar idag! För varje dag som går ser man hur träd och buskar skiftar färg och på vår terass är snart vildvinsbladen helt röda. Men när solen har fått grepp på himlen blir det varmt igen och vi kan äta lunchen ute. Det är verkligen svenskt sommarväder även om hösten nu gör sitt antågande även här.
Hemresan närmar sig och böckerna jag hade med är utlästa men så hittar jag en oläst bok och resten av veckan är räddad! Val Mc Dermid är en skicklig, skotsk deckarförfattarinna, vars böcker är ganska otäcka men spännande och den här boken "Imitatören"verkar inte sämre. Annars längtar jag nu efter en riktig roman och efter att  ha läst Kjell Westös bok "Hägring 38", som utspelar sig i Helsingfors strax före andra världskriget, blir jag så intresserad av att läsa hans romansvit om Helsingfors och Finlands historia under 1900-talet. Dels för att han skriver så bra, ett underbart språk och en förmåga att skapa bilder som blir levande, dels för att jag kan så lite av finsk historia trots att vi delat samma historia i 100-tals år.
En annan bok, som ligger här på mitt nattduksbord,  är Patricia Tudor Sandahls "Längtan visar vägen, 365 texter för din inre hälsa". Avsikten var att jag skulle läsa ett visdomsord var morgon för mig och Christer…det började bra men så glömmer man…Hursomhelst det är aldrig försent och i dag läser jag att eftersom vår tid när vi kommer upp i åren blir mer och mer begränsad så är det aldrig försent att granska våra prioriteringar och bestämma sig för vad som verkligen är viktigt. Sant!


2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för jättefint kort!!! Blev glad! Ligger i sängen...och hostar.Var hos doktorn.jag trodde att det eventuellt kunde vara en följd av ett äckligt fästingbett...han trodde inte det utan en vanlig förkylning men gav mig penicillin eftersom jag ville det...vi får se.Läser "Hägring" en märklig bok.Ska bli kul att prata om den .Köpte "Stoner" idag, var Månadens bok på Akademibokhandeln, den kommer sedan.Här hemma verkligen höst..regn idag men dessemellan hög, klar och frisk luft.Rönnbärsträdet fullt av bär utanför sovrumsfönstret.En härlig tid, hösten.Min årstid! Hälsa och stor kram ann

    SvaraRadera
  2. Kära vän! Se upp med penicillin…inte så bra att ta i tid och otid…hoppas du kryar på dig snart jag vill inte missa dig på måndag! Hösten är en härlig tid, i min smak också! Te och brasa och varma sockor och en bra bok för att inte tala om alla ljus man nu kan tända! Kanhända en och annan friskluftspromenad också!!
    Kanske vi skulle föreslå "Stoner" för bokcirkeln? En verkligt intressant bok om en "ingenman"…som ändå gör avtryck. Ser fram emot att kram dig igen!

    SvaraRadera