lördag 11 november 2017

Paris Passion...

Hamnar på releasefest hos min vän Eva! Hennes nya bok "Passion Paris" har kommit i tryck och nu samlas vänner och familj för att fira! Ett härligt buffébord med allehanda godsaker, vin och lille Milton, barnbarnet går runt med gratislotter! Känner igen en del människor och småpratar med "gamla" Enskedebor som nu flyttat in till stan. Gemytlig stämning och i " Frankrikerummet" hänger sepiatonade foton av Paris tagna av en god vän till henne. Paris Passion...det är många som har en relation till just Paris. Eva berättar om sina år där som journalist, som ung kvinna med många drömmar  (jag har inte hunnit läsa boken ännu) spännande möten och så kärlek förstås! Själv har jag också mina minnen av Paris...en kärlek...  och många stunder på olika caféer med min skrivbok och samtal som ofta blev så intensiva därför att jag visste att vi aldrig skulle ses igen. Av min franska kärlek har jag kvar en gammal utgåva av en bok av George Sand och ett halssmycke, ett litet hjärta och en liten lapp där han skrivit med sin vackra handstil.
Undrar vad som blivit av honom? Tänker på något som skådespelerskan Jeanne Moreau lär ha sagt...jag skulle vilja bo i ett hus tillsammans med alla mina älskare...nåja så många älskare har jag inte haft!! men visst skulle det vara roligt att få träffa några av dem som betytt mycket och se vad som hänt i deras liv!

2 kommentarer:

  1. Så roligt att du kom Margareta! Och kanske är det så att vi tänker tillbaka mycket på tiden förr när åren går, och minns gamla vänner och älskare. Allt gott!!

    SvaraRadera