tisdag 25 juli 2017

Vår tiger, tiger!


Vet inte om jag berättat om vår fantastiska tiger som hänger i vårt gästrum! En stor tiger målad på sidenväv som Christer ärvt av en morbror "Kristian" (dock ej bror till Christers mamma) som åkte runt på haven någon gång på 30 och 40 talet. Christer minns honom, som en man med stora vita mustascher och vitt hår i vars knä han lär ha suttit som 3 åring!
Någonstans i Asien lär tavlan ha inhandlats och hamnade sedermera i källaren hos några släktingar. Där förvarades den tills Christer någon gång i början av 90 talet fick ta hand om dödsboet och bland all bråte fick syn på tavlan. Intressant tyckte Christer och bar hem den.
Sedan stod den länge på vinden på Christers kontor och glömdes mer eller mindre bort! Jag fick också ett gott öga till den. Den var fascinerande tyckte jag och vi funderade på en lämplig plats att hänga den på men kunde inte komma på någon. Tills vi gjorde vårt gästrum i vårt franska hus!
Plötsligt visste vi att platsen var funnen och ordentligt förpackad flög den med oss till Frankrike!
Den såg nöjd ut när den sattes på plats på stenväggen! Väldigt pampig!
Nåväl! Efter några dagar började det lukta så konstigt i huset. Illa rent ut sagt, som om någon kissat på sig. Vi kunde inte komma på vad det var. Vi sniffande och sniffande och kom på att lukten kom från gästrummet. Kunde det vara någon som legat i gästsängen och kissat på sig?! Men madrassen luktade okey och till slut förstod vi att det var tigern som luktade!
Den luktade hemskt. Värmen och fukten hade på något sätt utlöst denna vedervärdiga stank och när man tänkte efter hur den förvarats i alla år så var det nog inte så konstigt. Vad göra? Jag var rädd att tigern skulle försvinna, men vi stoppade den resolut i duschen. Det fick bära eller brista! Tre gånger sprutade vi vatten och diskmedel på den och gulbrunt vatten blev till slut klart! Sedan ut i solen för att torka och nu framträder tigern i all sin glans, stolt och mäktig! 
Farlig eller inte? Det är frågan! Fantasin har inga gränser....

1 kommentar: