måndag 29 juni 2015

Även en farmor har kraft i arm!!

Äldsta barnbarnet Joel tar ut färdriktningen!

Kanske någon undrar vart jag tagit vägen…det var ju ett tag sedan jag hörde av mig, men nu finns en stund över för mig själv!  Och bättre kan jag inte ha det!
Sitter på vår terass i Frankrike med ett glas rosévin. Det är vindstilla, varmt och solen håller just på att långsamt gå ner bakom bergen. Cikadorna spelar och kanske också syrsorna, men de sistnämnda kan jag inte längre höra…som Sara Leander sjunger, "jag kan inte längre höra syrsor,  det är trist, men det är en överkomlig brist!"
Vi lämnade ett kallt Enskede för fyra dagar sedan….visserligen sken solen då och då och vi försökte sitta ute och äta men med jackor på och filtar runt benen…och så fort solen gick i moln frös man lite. Nu är det tvärtom…sol och värme i överflöd och varje morgon skojar min Elsa Dolly och jag om vad det är för väder idag! snöar det kanhända…i Tromsö där hennes pappa fortfarande är, var det häromdagen plus 7 grader och regn… Förhoppningsvis är det nu varmt och skönt även hemma i Sverige, så alla får njuta av den vackraste tiden på hela året.
 Egentligen skulle jag vilja vara hemma denna tid. Den svenska sommaren är oslagbar när den vill! med ljusa nätter och blomsterfagra ängar och även en regnskvätt då och då gör ingenting! Sommarregnet får dofterna att framträda på ett alldeles speciellt sätt, bara det slutar i tid!!!
Idag imponerade jag på mina barnbarn (just nu är det 8 stycken här i olika åldrar!). I drygt två timmar paddlade vi kanot från en by till en annan, en sträcka på drygt en mil. Två kanoter med tre i varje, genom en canjon omgärdad av höga berg och klart grönt vatten. Då och då stannade vi till för att ta oss ett dopp innan vi fortsatte. En helt underbar tur, i ett fantastiskt landskap och jag ramlade inte i eller bröt lårbenshalsen när vi klättrade upp på klippor för att doppa oss! Häftigt farmor blev kommentarerna!
Känns bra!!
Ett handtag kan behövas!!

2 kommentarer:

 1. Låter underbart! Här sol i tre dagar nu...men jag har inte solnjutit för imorgon flyttar åsafamiljen(är det tänkt i af!!!) så vi har packat och sånt...men det blir förhopningsvis fler tillfällen..
  ha det gott! kram ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknar dig! Hoppas ni får massor av soldagar att njuta av nu när flytten äntligen blir klar! kram och hälsa Åsa och lilla Judith!

   Radera