måndag 1 augusti 2016

Jag kan...


Minns min första skolklass hur vi tragglade med bokstäverna och ljudade SSS  OOO  LLL blir Sol! Också plötsligt ropar en pojke glädjestrålande Jag kan läsa! han hade knäckt koden och jag ser hans glada ansikte framför mig. Så är det nu med lilla E som kommit till huset med sin familj. Jag kan simma farmor säger hon och hoppar i vattnet för att raskt få en kallsup! Men lyckan att kunna simma lyser om henne. Först simmar hon bara på den grunda sidan men sedan bär det av mot djupet och hela dagen hoppas och simmas det och bättre och bättre går det. Nu gör hon kullebyttor och Elsa Dolly visar hur man ska dyka!
 Den där glädjen över att lära sig saker, att förstå och kunna själv! Lilla Elin knäpper på gitarren och sjunger "det går ju så bra för Andersson o Pettersson o Lundström o ja!!" o allt ska hon göra själv, klä på sig,  bre smör på brödet…ja det finns nästan inget hon vill ha hjälp med! Det är mycket musik med" Ipodar" inkopplade här och där!! (Christer och jag måste gå kurs!) och det ordnas disco av de större barnbarnen H och S, som leker och dansar och är så jättefina mot de små!



Agnes går runt och släcker lyktorna. Det är sista kvällen. Vi har suttit länge på terassen. Avnjutit en god måltid, småpratat och nu spelar min son Fredric på gitarren. Musiken stiger upp mot den stjärnklara himlen och jag känner vemod och lycka samtidigt. Vemod för att dagarna har gått så fort, och lycka för det jag får uppleva av gemenskap och kärlek.

1 kommentar:

  1. Underbart vännen! Vi måste njuta varje sekund det går!Välkommen till Enskedehemmet...kram

    SvaraRadera