onsdag 31 augusti 2016

En härlig skärgårdstur!


Nassa, Björkskär, Svenska Högarna….namn som likt poesi trillar fram ur sjöfartsrapporterna på P1! För de flesta enbart ord, för många verkliga öar där man kanske är bofast eller sommargäst!
 Vår stockholmska skärgård med drygt 24.000 öar, ett paradis för stockholmare och turister, och numera kan man ju ta sig nästan var som helst antingen med egen båt eller olika turbåtar och det sistnämnda var precis det vi gjorde i går jag och Christer! Lunchbåt med "Storskär" med stopp bl.a i Vaxholm, en tur runt Rindö och sedan tillbaka igen.  Ingen lång tur, men härligt att komma ut på glittrande vatten och fortfarande vackert grönskande öar. "Storskär" byggd 1908 och med i stort sett intakt inredning!
 I den vackra matsalen med sina boaserade väggar och bord åtnjöt vi förstås,  efter toast Skagen (som vi delade på) ångbåtsbiff, ett måste enligt mitt sätt att se! Väldigt vällagad med lök som smälte i munnen och en sås att lustfullt pressa potatisen i!! Rödvin förstås, ska man festa, så ska man! Utanför fönstret gled öar, kobbar och skär förbi, en del med riktiga grosshandlarvillor, andra med röda stugor med vita knutar, men här vet jag också att det finns rum för vanliga dödliga om man bokar de vandrarhem som
finns att tillgå, även långt ut i havsbandet. Vi lyckades pricka in rätt dag också! Klarblå himmel och sol!
Varför utnyttjar vi inte detta mer tänker jag? man behöver ju inte lyxa till det jämt utan en picnickorg kan vara väl så bra och dyrt är det inte. För oss två kostade resturen 200:- och då var vi ute i fyra timmar med möjlighet till stopp i Vaxholm. Det här ger verkligen mersmak! Inte bara på tallriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar