onsdag 27 juli 2016

Skördedags!


Egentligen skulle vi börjat skörda vår lavendel för några veckor sedan…men värmen (man har svårt komma i gång…), och sedan några dagars regn har gjort att vi först i dag började. I går var jag och inhandlade lavendelpåsar, som tyvärr visade sig vara de sista (tygbutiken har fått ny ägare, som verkar vara mer inne på elegantare inredning och för nu inte längre påsar och band som jag förut kunnat köpa). Nu gäller det således att hitta en ny leverantör eller någon som kan sy upp av tygrester.
 Det är viktigt att lavendeln är torr när man börjar,  så efter regndagarna fick det gå två rejäla soldagar innan vi började. Det var jag och Elsa Dolly som började repa och snart fick vi ihop två brickor där blomfröna fick ligga och ytterligare torka i solen.
Sedan var det bara att börja fylla påsarna och nu ville Elin också vara med trots att hon är sjuk med feber och magont. Mamma Agnes är också sjuk så det går åt mycket vatten och coca med isbitar just nu! Vi ska fortsätta i morgon igen, men vi är väldigt nöjda med dagens skörd! Det doftar i hela huset!5 kommentarer:

 1. Vad härligt ni ser ut att ha det.Idag har jag haft besök av J och hennes pappa..åsa är hos en kompis i Lund, och vi har åkt rutschkana, ätit lax och jordgubbar.J var väldigt förtjust i mina gubbar som låg i ett lager av glass.Resolut tog hon min sked och skål..där ser man...kram på er och hoppas de dina snart är på benen igen..Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glassen gick väl också kan jag tänka….Ser fram emot att se dig snart kära syster!<3

   Radera
 2. 🌸så fint i har det!
  Hälsningar Boel i Vårt franska kök

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra ifrån dig Boel! tänker att du bakat lavendel skorpor i ditt kök!

   Radera
  2. Hemma igen i mitt skånska kök! Min väninna Tinna använder dock lavendel i mycket på sitt fina pensionat Bonjour Provence! Hälsningar Boel

   Radera