tisdag 21 juli 2015

"Jag är en mormorkatt…"

Mormorkatt med sina ungar….

Efter dessa veckor av intensiv värme, så varmt att man för länge sedan slutat gå i solen utan trängs med alla "on the shadow side of the street"!, uppskattar jag innerligt de svala morgnarna. Här med en café crème på terassen och utsikt över olivlunden infinner sig en sällsam stillhet inom mig. Efter intensiva veckor med barn och barnbarn är vi nu ensamma. Det är skönt med samtidigt vemodigt. Denna speciella tystnad som blir när alla plötsligt försvunnit…Nu har allt blivit till minnen. Gosestunderna, fattiga riddarna, leken i poolen "Jag är en bebiskatt mormor, och du en mormorkatt…" Bollibompadansen, där lilla Elin Lykke är en mästare på "vicka på rumpan" och den obligatoriska glasstruten när man ätit upp sin mat!…allt finns bevarat både inom mig men också i många bilder att ta fram under hösten och glädja sig åt. Inte minst alla de små pratstunder som spontant dyker upp med var och en när man lever tillsammans. Att få sitta med ett barnbarn eller sitt barn en stund på tu man hand är en gåva…att komma nära varandra lite mer, att få ta del av det som utgör deras liv, deras drömmar…det är den största rikedomen.
Vi har ytterligare ett antal dagar kvar och om en vecka kommer äldsta sonen med familj. Vi stannar några dagar tillsammans med dem och sedan vänder vi blicken mot norr….
Klart varmare än i Tromsö!!
En del av min stora härliga familj...
Min underbara Tobbe
En pratstund med min vackra dotter
Bästa Treklövern!
Familjemiddag!3 kommentarer:

 1. Hej kära du, här är det grått och regn i lång banor, så njut medan ni kan.
  Vi är hemma några dagar och åker sen tillbaka till landet. Hade massa planer på att måla fönster och läsa böcker, men energin försvann upp i regnmolnen...Tur att vi var i Spanien 10 dagar! Stor kram från oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulliga anonym! Marie I presume! Det var Spanien som avslöjade dig! Stor kram tillbaka och jag hoppas nu att vädret har blivit bättre så att vi kan ta den där drinken i trädgården när vi kommer hem!

   Radera
 2. Så fina bilder på vår fina familj! Vilket härligt gäng!!! Massa pussar!!!

  SvaraRadera