lördag 25 oktober 2014

Från värme till kyla...


….dock inte i de många kramarna som väntade när jag kom ut i ankomsthallen i Tromsö! Två små underbara tjejer kom springade emot mig…mormor, mormor!!
Vi lämnade ett soligt och sommarvarmt Nice, efter några sköna dagar med picnic på klipporna nedanför promenade des Anglais och besök på Matisse muséet. Henri Matisse, fransk målare, född 1869 och död i Nice 1954. Museét innehåller en av de största samlingarna av Matisse och sträcker sig från hans tidigaste till hans senaste verk. En av hans mest kända skapelser är målningarna i det katolska dominikanerkapellet kallat "Rosenkranskapellet" i Vence, som han arbetade med under de sista åren av sitt  liv. I början av 1900-talet bildades i Paris Académie Matisse där flera svenska konstnärer arbetade under Matisse handledning, bl.a Sigrid Hjertén och Isac Grünewald. Han började studera juridik men under en längre sjukhusvistelse i 20-årsåldern fick han en målarlåda av sin mor. En konstnär var född!
Nu väntar en vecka med mina kära här vid "nordpolen"! Jag har tjocka tröjor med och i kväll ska vi äta torskrygg med räkor och smält smör! Den bästa fisken och de godaste räkorna finns här!!

På promenade des Anglais!


"The open Window"

2 kommentarer:

  1. Så härligt att landa hos dina fina barnbarn. Er vistelse i Frankrike var så uppfylld av härliga saker - vilken vitaminresa för själen, och sol dessutom! Men inget går så klart upp mot barnbarnskramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst har vi det bra Eva! Båda har vi fina familjer, goa barn och barnbarn och möjlighet att resa! Tänker ofta på det…kram till dig och hoppas armen mår lite bättre.

      Radera