måndag 22 juli 2013

Badbussar för badsugna barn...finns de fortfarande?

Stor sol på väderkartan men ändå lite småkyligt när solen går i moln och det blåser rätt bra! Vi far i alla fall till Flaten, den fina badsjön nära Skarpnäck. Lagom mycket folk och vattnet badvänligt, d.v.s runt 20 grader! Det doftar speciellt vid sjöar. Sommarlov med inslag av lera och vass! Minns några somrar i början av 50-talet. Vi hade just flyttat från Norrland till Hökarängen. Sommarlovet hade börjat och vad skulle man göra?



Jo, bada förstås och nu ordnade kommunen med badbussar som hämtade upp badsugna ungar, också bar det av till Flaten, de s.k Flatenbussarna! Det måste naturligtvis funnits särskilda badvakter där men det jag minns är mjölken och de runda, stora vetebullarna som serverades till alla! Det smakade himmelskt gott där man stod och småfrös lite med badhandduken runt den flicksmala kroppen. Nu äter vi inga bullar utan vattenmelon! Gott det också men inte som bullarna i mitt minne....

1 kommentar:

  1. Minns badbussarna i Sundsvall och den ljumma mjölken vi fick, men snart cyklade vi genom hela stan, iväg på morgonen, hela dagen på stranden, vi åt sandiga limpmackor och drack saft och cyklade hem sedan. Skulle vara otänkbart idag.

    SvaraRadera