söndag 11 november 2012

Blinka lilla stjärna...

I vilket stjärntecken är du född? Ibland frågar vi varandra det och många av oss kastar säkert ett getöga då och då på tidningarnas horoskop! Att vi skulle vara sammanlänkade med stjärnorna och därmed lite speciellt med de människor som är födda i samma tecken är en spännande tanke.  Nu när jag går igenom min mammas kvarlämnade böcker hittar jag flera stycken som handlar om just detta. Min mamma kunde spå i kort och hade en fenomenal känsla för det icke uppenbara, ibland riktigt kusligt, och jag kallade henne min häxa! Hon var själv en Oxe, jordnära, praktisk och  handlingskraftig, men också känslig och konstnärlig, och det sistnämnda stämmer inte alls in på Oxens typiska egenskaper. Men då har vi det där med dekaderna! Stjärntecknet är indelat i tre dekader varav den första och sista dekaden påverkas av tecknet innan eller efter! Så jag som också är Oxe och född i den första dekaden påverkas av Vädurens sista dekad! Hänger ni med! Om du är intresserad kan du läsa här stjärntecken


Vill också berätta om en rolig och lyckad fest vi hade för många år sedan! Vid dörren fick alla uppge sitt stjärntecken och så placerades man vid det bord som hörde till. Där låg ett papper som beskrev alla de egenskaper som tillhör tecknet och också de olika dekaderna och jag lovar att alla ansåg sig sitta just vid det absolut bästa bordet och med de trevligaste människorna!!

3 kommentarer:

 1. Margareta Lindkvist11 november 2012 02:04

  Myser i köket söndag f m tillsammans med din blog! Tänkvärt, lärorikt, empatiskt och så lite hokus pokus, du vet jag är tvilling (vad annars) Jerrys ngt besvärade kommentar "5 tjejer i en"! Vad då jobbig?
  Kram Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte alltid så lätt att ha att göra med "5 tjejer i en"!! men ack vilka charmiga tjejer!
   kram

   Radera
 2. Just en sån astrologifest ordnade vi som överraskning en gång till en väninna. Alla fick sitta vid "sitt" stjärnteckens bord.
  Och det var ett väldigt skrattande och pratande vid alla bord.

  SvaraRadera