onsdag 31 oktober 2012

Dags för bokcirkel!

I min bokhandel hade jag varje år en bokcirkel. Det har ju många bokhandlare men min var lite speciell!Själv valde jag de böcker som skulle ingå, vilket var jätteroligt! och sedan fick man betala en slant för att vara med. Man kom som vanligt till bokhandeln och bytte bok och då blev det ofta lite småprat om boken även med andra kunder som kanske var där, men det som var det speciella var att i slutet av varje säsong så bjöd jag in alla medlemmar till bokhandeln för att samtala om de böcker vi läst samt också presentera de nya böckerna, som jag tänkte skulle ingå i den nya cirkeln. Det blev ofta livliga diskussioner, samtidigt som man fick möjlighet att lära känna varandra lite och eventuellt byta böckerna som man fått med varandra. Jag fick också kontakt med Feminas då bokansvariga Lena Rydin (som skrivit en fin bok om Carl Larssons hustru Karin). Hon besökte oss vid ett sådant tillfälle, vilket var mycket uppskattat! Sedan skrev hon en liten fin artikel om bokhandeln, gissa om jag var stolt!
Numera ingår jag i en lite mindre bokcirkel! 8 stycken kvinnor som träffas ungefär var femte vecka för att diskutera den bok vi läst. Det blir ofta spännande diskussioner eftersom vi alla är ganska olika, men även om det hettar till ganska rejält ibland är det oftast givande! I början satt vi i bokhandeln, men nu träffas vi alltid hemma hos mig och någon håller i fikat! Självklart Te!


P.S. Den lilla fina bokhandeln som ni ser på bilden fick jag av "Mostrarna" samma dag jag stängde bokhandeln. De gulliga systrarna har en fin antikvitetsaffär i Gamla Enskede vid Triangelparken med massor av lockande saker! Ni kan förstå hur lycklig jag blev! På kvällarna lyser lampan i "bokhandeln" och så många underbara minnen dyker upp i mitt huvud! Jag kommer nog att göra som Lars Cronér i TV-programmet Dobidoo! Ta en titt i ""arkivet" då och då!

1 kommentar:

  1. Den är så himla fin och det ser verkligen ut som det gjorde. Vilken underbar bokhandel det var! Puss

    SvaraRadera