tisdag 24 mars 2015

Härlig konst för guldpeng!

Det här gör vi om!

Liljevachls vårsalong är ett "måste"! Dels för att den förkunnar att nu är våren på gång och dels för att här får vem som helst visa upp sig, man som kvinna,  och även unga får sin möjlighet i lilla salongen.
I år är det 119 konstnärer som ställer ut från 18 till 89 år och som vanligt är det en salig blandning av målningar och skulpturer. I år följde barnbarnet H med oss! Han var lite tveksam i början…men när vi väl kom dit fann han sig väl tillrätta och vi gick tillsammans, och ofta stannade vi till lite längre vid vissa konstverk…undrade över hur konstnären tänkt och var kommer idéerna ifrån till vissa märkliga ting!? "Det här skulle jag också lätt kunnat göra," kommenterade H inför typ "rinnande färgtavlor" samtidigt som man förstår att bakom det enklaste streck eller färgexplosion ligger både kunskap, många tankar och arbete. Jag tyckte det var hög klass på det utställda och flera konstverk stannar kvar i minnet och inspirerar.
Många tavlor föreställer hus…på en tavla återger konstnären olika hus han bebott, tavlor med hus i förorten och ödehus som blir den efterlängtade sommarstugan. Hus och hem…en viktig symbol för tillhörighet och trygghet i en orolig och vilsen tid. "Fredagsmysets räkor"har en besk underton och ser inte lika lockande ut som i verkligheten… då föredrar jag mattan "Frukost"!! även om det mer är brunch!
 I ett hörn av ett stort vackert trägolv står en vas med en grön växt. Så utsökt placerad att jag tar en bild i tron att det är detta som är konstverket. Men det är golvet!!
 I själva verket omger vi oss ständigt av konstupplevelser överallt…bara vi öppnar ögonen!

"Mina hem" Henrik Eriksson
"Ödehuset" Bengt Jahnsson-Wennberg
"Minnen IV" Mårten Edman
"Fredagsmys, räkor" Memona Khamara
"Frukost" Maja Michaelsdotter Eriksson
"Joie de vivre" Marie Sjölin
Också ett konstverk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar