lördag 29 november 2014

En bokhandel för små och stora bokslukare!


I dag ska vi besöka en bokhandel bara för barn, säger jag till Elsa Dolly! Det tycker hon ska bli roligt ävensom  att åka tunnelbana, vilket inte finns i Tromsö, så  vi far in till Mariatorget och barnbokhandeln "Bokslukaren"! Alldeles vid parken ligger den och när vi kommer in får Elsa Dolly genast syn på dockskåpet som står uppställd i ett hörn. Sympatiskt nog står här en pall som hon kliver upp på och ser fascinerat in i de små rummen, där dockorna sover eller äter eller bara umgås! Det är ett gammalt skåp och inredningen är tidigt 1900 tal tror jag. Tänker att när ingen är där börjar dockorna röra på sig, precis som i en saga av Astrid Lindgren…Sedan tittar vi på böcker som ligger eller står på hyllor och bord. Det finns så väldigt många och vilken ska vi välja? En kapitelbok har mormor bestämt! som man kan läsa lite i varje dag och som räcker länge, nu när familjen ska vara borta i Thailand i hela tre veckor! I ett inre rum finns också två små röda sammetssoffor med bord och här kan man sitta och fika! Vad sägs om saft och Lorangas mazariner! Alla kakor är små och har roliga namn och precis lagom stora för små magar! Det finns böcker att läsa i och när Elsa Dolly börjar leka med de fina plastfigurerna på en hylla är det ingen som blir arg utan  hon får hålla på. Och så försiktig hon är! Hon börjar bli stor….
Vi får tips om en kapitelbok, lagom mycket text och fina bilder och efter drygt en timme tackar vi för oss! Hit ska vi gå igen och gör det gärna du med! Ett perfekt ställe för alla stora och små barn!

Glad och nöjd!

1 kommentar:

  1. Javisst är det fint! Miltons och mitt nu inte så längre Hemliga café. Men under några år var det vår hemlighet för resten av familjen.

    SvaraRadera