måndag 10 juni 2013

..."med lust och fägring stor..."

Examenstider! Nu i veckan börjar sommarlovet för alla skolbarn. Betyg delas ut, en del blir glada, andra ledsna eller missnöjda, men de flesta uppskattar nog de skolfria veckorna framöver. Och man kan alltid komma igen! Läser om eleven Mitchel Villagra som hatade att göra läxor, såg ingen mening med skolan men som nu firar sin glädje över att han har kommit in på ekonomiprogrammet på gymnasiet och det tack vare egen kapacitet och jävlaranamma förstås, men också med mycket hjälp från Stiftelsen Läxhjälpen, en icke vinstdrivande organisation  där elever i 8:an och 9:an  från 12 Stockholmsskolor fått kvalificerad läxhjälp från studenter från KTH. Läste om detta i DN och blev så glad över, (gammal lärare som jag är), att det finns så mycket positivt som sker och så mycket som trots allt görs för att hjälpa och stödja utsatta elever i olika områden.  Dessutom är projektledaren för stiftelsen en kär vän till mig, Maria Arneng, en initiativtagare och eldsjäl! Här kan du läsa mer! läxhjälp
Men som sagt nu är det sommarlov och jag hoppas innerligt att man som vanligt sjunger "Den blomstertid nu kommer" gärna två verser som man gjorde på min tid! och att de som brukar fira sin avslutning i kyrkan gör det och att prästen får säga Gud och Amen. Amen!

Mitchel Villagra och hans läxhjälpare Filippa Backlund firar på Grönan!
bild från DN

1 kommentar:

  1. Jag blev så glad när jag läste reportaget om läxhjälpen, allt är möjligt ändå, kände jag. Och vilket fantastiskt arbete "Enskedebarnet" Maria Arneng gör. Minns henne från förr!

    SvaraRadera