onsdag 26 december 2012

Julotta och skinkmacka

Julotta...något jag inte vill missa! Att gå igenom ett sovande Enskede i gnistrande snö till kyrkan där marshallerna lyser längs uppfarten är något alldeles speciellt. Visst är jag trött efter storjulens mat och umgänge, men när jag går denna lilla sträcka till kyrkan i tystnad och för mig själv, känner jag denna "eviga längtan till ljus och frid..." Det hände också något som jag aldrig upplevt förr. Plötsligt började en fågel kvittra. För en liten stund stannade jag upp. Var det möjligt? I den mörka morgonen med kyla och lite snöfall.  Det är nog mamma tänkte jag!!  Som säger God Jul och snart så kommer våren igen! Det gjorde mig hur som helst glad och sedan sjöng vi i kören de fina julsångerna i en fullsatt kyrka. Varmt och stämningsfullt och med en gemenskap som jag tror vi alla behöver och längtar efter.

"Var hälsad sköna morgonstund..."


Väl hemma igen smakade skinkmackan så gott och att få krypa ner i sängen igen var skönt ( tills en liten lintott vaknade och ville höra saga!)

1 kommentar:

  1. God Jul till er alla från Lilla Härnevi, som har en liten 13-talskyrka med målningar av Albertus Pictor, dit har jag promenerat och njutit av den vackra miljön och stämningen i midvintertid! Kram på er alla!

    SvaraRadera