fredag 4 december 2015

Tillfällig inneboende!Vi har blivit med katt…åtminstone tillfälligt. Hon ligger just nu bredvid mig, vill bli klappad, och när jag slutar kliver hon upp på datorn och lägger sig på den! Detsamma gäller om jag läser! Då kliver hon på boken och ger sig inte förrän jag lägger ner den och gullar lite! Saga heter hon och det är familjen Agnes katt som nu får bo här tills deras lägenhet blir inflyttningsklar. Helt ok är det inte eftersom vårt barnbarn H är allergisk och nu måste tänka på att ta allergitabletter när han ska komma hit. När Agnes sedan flyttar måste allt dammsugas noga eftersom katthår smyger sig in praktiskt taget överallt.
Saga påminner lite om den underbara katten vi hade för många år sedan. Det var en katt som sökte sig till oss hela tiden. Familjen som ägde henne kom och hämtade gång på gång men en snöig kall vinterkväll hörde vi skrap på balkongdörren och där ute satt hon och tittade bedjande på oss. Så vad göra?! Hon kom in och stannade.
Hon var så intuitiv! Alltid satt hon på grindstolpen när vi kom körandes med bilen, hon kände igen ljudet, och när vi tog fram väskor för att resa blev hon orolig.  När vi sedan kom hem var hon först sur på oss innan hon lät sig omfamnas,  och när Agnes var ledsen smög hon upp i hennes famn för att trösta. Varje natt låg hon hos någon av oss. Smög gärna in i knävecket och i mörkret kunde man höra hennes spinnande. Vad vi grät när vi var tvungna att avliva henne p g a ålderskrämpor. Agnes höll henne i famnen och då lyfte hon sin nos mot Agnes ansikte och sedan somnade hon in.
Aldrig mer katt sa vi…och nu ligger Saga här och det är ganska trevligt faktiskt!

Vår egen älskade Kisse….här med lilla S och Agnes


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar