fredag 25 december 2015

"Chestnuts roasting on an open fire…"

Tomtepuss!

Jag älskar de här gamla amerikanska julsångerna och just nu har jag fått ovanstående på hjärnan. Det finns en femtiotalskänsla i dem; skidklädda män och kvinnor som rödkindade kommer in i ett ombonat chalet i fjällen med en stor värmande brasa i öppna spisen... I går på julafton, när vår gode vän jazzpianisten var här,  sjöng vi den flera gånger…och jag tänkte att det vore roligt att få göra en konsert med kören på dessa klassiska schlager!
I morse sjöng jag i julottan och det var underbart att få sjunga igen efter att ha varit borta så mycket. Kyrkan var fullsatt, både små och stora och mörkret utanför lystes upp av alla ljusen. "Var hälsad sköna morgonstund.." tänkte på min mamma och idag ska jag åka upp med en blomma och ett ljus.
Det är två dagar sedan vi kom hem från Thailand och nu har julstämningen infunnit sig. Här är pyntat och fint och granen står så grön och grann i stugan, och utanför i rabatten blommar julrosorna så vackert.  Elsa Dolly har fixat tomtebordet och krubban så nu kan vi verkligen säga "Ja, kom kära Jul, kära Jul!"

2 kommentarer:

  1. Såg julottan på TV i morse..tänkte på dig!!! Juldagen gillar jag..man får slappa..nu lyssna på lars Lerin i P1..vinterpratarna..kram kram ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Käraste vän! God Jul och det kändes härligt att få sjunga på julottan! ska bli spännande att höra om docksängen! KRAAAM

      Radera