lördag 11 april 2015

Trädgårdslängtan….


På bordet ligger Ronny Ambjörnssons bok "Den hemliga trädgården",  om trädgårdar i litteratur och verklighet. Här finns kapitel om hemliga trädgårdar, om trädgårdar för kärlek och tankar, trädgården som terapi,  men också platsen för meditation och skönhetsupplevelser. Ronny Ambjörnsson är en kunnig och beläst man, professor emeritus i idéhistoria.  Han vet att berätta och rör sig med lätthet över århundradenas olika syn på trädgårdens syfte, från den renodlade nyttan till symbolen för själens utveckling och mognad. Det är lustfyllt och roligt att följa honom och lärorikt! Blir alltid så imponerad av människor vars kunskap griper över så många olika områden och som även förmår att vidarebefordra den på ett lättsamt och intressant sätt.
Tittar ut på min egen lilla täppa, som nu vaknar upp så sakteliga.  Den blå scillan breder ut sig och lilla E plockade genast en stor bukett till farmor!  och snart vet jag att vitsipporna tittar fram och syrenknopparna sväller. Snart ska rosorna klippas ner men först när björkarna fått musöron och krukorna ska fyllas med framförallt penséer! Fågelbadet ska också fyllas på eller också väntar jag till nästa vecka när Elsa Dolly kommer så hon får hälla med sin vattenkanna! Även om min lilla plätt inte är stor och heller inget märkvärdig så ger den mig glädje och inspirerar...2 kommentarer:

 1. Godmorgon min vän, så fint du skriver om vår natur....jag plockade blå-och vitsippor häromdagen..backen full..koltrastarna sjöng(och massa andra fåglar med som jag inte kan namnet på!)...nu ska jag lyssna på morgonintervjun med anders borg! kram ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot en härlig vårpromenad med dig inom det snaraste!
   Du får visa mig ditt braiga blåsippsställe! kram

   Radera