torsdag 23 april 2015

Japanska körsbärsträd och ABBADottern och jag…så länge sedan vi hade en egen dag tillsammans. Småflickorna åker till sin farmor och efter frukost åker Agnes och jag in till stan. Vi stiger av i Gamla Stan. Solen lyser ner i gränderna, uteserveringar överallt, musik från ett dragspel och många turister.  Vi känner oss också som turister fast det är vår egen stad! Jag har inte varit inne i stan på länge och Agnes känner sig helt euforisk i all denna vår! Hon har nyss talat med sin sambo Benny som befinner sig i Mo i Rana i snöstorm!! Vi går Österlånggatan fram, lugnare och vackrare än den Västra dito, ser strömmen glittra mellan husraderna och kommer fram till slottet där vi tar oss ner för backen till strandpromenaden. Längre fram skymtar Kungsträdgården och där ser vi dem, de underbara körsbärsträden som nu står i full blom. Många sitter på bänkar och fontänkanter och äter sin medhavda lunch. andra bara står där under trädkronorna och tittar upp mot allt det rödrosa som flödar så ymnigt över våra huvuden och överallt fotas det, glada skratt och leenden! Och jag som så länge mått dåligt mår med ens mycket bättre  och tänker att efter all denna skönhetsupplevelse ska det bli gott att äta så vi tar spårvagnen ut till Oaxen, denna trivsamma och välrenommerade krog på Beckholmsvägen nere vid gamla Djurgårdsvarvet. Här sitter vi i flera timmar och njuter av diverse godsaker bl.a en kålsallad som smakar som en dröm! och dricker flera glas vin innan vi i sakta mak tar oss till ABBA museet! Ja, trots det fina vädret bestämmer vi oss att nu går vi in här och tittar! Det är en innehållsrik utställning alltifrån videoinspelningar där de olika gruppmedlemmarna berättar sin historia , till kläder, guldskivor, beundrarbrev... till uppbyggda miljöer där man får sjunga både i studio och med gruppen själv! Och givetvis överalllt denna fantastiska ABBAmusik, som ett glittrande pärlband. Men jag tänker…hur många år till kan detta intresse hålla?
Om 50 år…Tänker på Madame Tussaud i London som vi besökt flera gånger med barnbarn olika år. Varje gång har nya artister tillkommit, andra försvunnit,  nu senast the Beatles  och även ABBA…
Vi avslutar vår mamma/dotterdag på Stockholms matmarknad i Sturegallerian!  Relativt nyöppnat och här kan du handla, äta, dricka drinkar och titta på alla tjusiga människor…Vi skålar i ett glas rosévin, passar till körsbärsträd och "Mamma Mia"!

On stage!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar