söndag 28 september 2014

"Livet är en fest…"

Vår trofé sedan minst 25 år!

Dags för den årliga Surströmmingsakademins fest! Detta år är det en som inte sitter med oss. Vår käre vän Arne som tyvärr gick bort i somras och som var en av initiativtagarna till denna illustra sammanslutning. Så är det nog numera har jag förstått när jag talar med vänner som ingår i vinklubbar, bokcirklar etc. Sakta men säkert börjar antalet medlemmar minska. Det behöver inte alltid vara döden det kan också vara flytt eller att man tröttnar, men likafullt förstår man att så småningom tunnas allt ut och till slut är alla borta…
Det gäller dock att inte ge upp! Vi ska fortsätta så länge vi bara orkar har vi bestämt och vår lilla trofé, strömmingen, simmar nu mycket långsamt mot nästa vatten!
Så med Arnes foto på bordet sjöng vi, åt klämmor och diskuterade som vanligt även om det numera är betydligt lugnare. Förr kunde det nästan bli bråk (det blev det också ibland!!) speciellt när vi kom in på politik! men det var då det! Ingen orkar längre övertyga eftersom vi alla vet var vi har varandra! På ett sätt är vi mer lyhörda mot varandra, öppnare men konstigt nog också mer trygga och säkra i våra åsikter. Kanske låter det trist, ungdomens patos och glöd var härligt, men också skönt med den lugnare eftervärmen! När jag lade mig frampå småtimmarna såg bordet ut som omslaget till Nationalteaterns LP "Livet är en fest"! Det stämmer…. också!
Detta brukade Arne göra…nu vännen Henry
"Livet är en fest"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar