tisdag 19 augusti 2014

"Moviestar, moviestar…"


Jag var faktiskt med i en film för drygt 40 år sedan! Det var i början av 70-talet och man gjorde en serie upplysningsfilmer de s.k Kärlekens språkfilmerna, och jag medverkade i ett avsnitt som handlade om kollektivboende som samlevnadsform! En massa experter bl.a Inge och Sten, Maj-Briht Bergström-Walan uttalade sig om diverse företeelser inom samliv och samhälle och sammalagt blev det tre filmer.
Det var roligt att se hur en film går till och under flera dagar var vi ett gäng som höll till i en stor villa där all inspelning skedde. Jag hade flera repliker och dessutom sjöng jag och spelade gitarr! Jag såg aldrig filmen förrän massor av år senare då en bekant kom in i bokhandeln och sa att han hade en present till mig! Ock så tog han fram filmen som han köpt på någon loppis och tittat på. Du är bra, sa han och skrattade! Det var konstigt att titta på sig själv…så mycket yngre och dessutom gravid med min son Tobbe, men ändå jag... Själva filmen är så naiv i all sin tydlighet…och vi alla så unga och på något sätt oskuldsfulla.
Och nu idag har jag filmat igen! Men denna gång i ett helt annat sammanhang! En kommande Arne Dahl deckare behövde en kör och vi samlades ett gäng korister ute på Lidingös vackra Sagateater för att agera tillsammans med en gång "världens starkaste man" Magnus Samuelsson. Han skulle ingå som sångare i vår kör vilket han också gjorde med den äran! Förmodligen klipps det mesta bort vid redigeringen men kul att bli pudrad och kammad (i mitt fall flera gånger!!) och som sagt ingå i "drömfabriken" en liten stund! "Tystnad, tagning…kameran går!"3 kommentarer:

  1. Vad kul Margareta! Under några år staterade jag i olika filmer. Vid sidan om ansvarsfullt chefsjobb. Det var så otroligt kul att någon annan tog ansvaret för allt, att klä ut sig och vara med på ett litet hörn utan ansvar! Vi kanske skulle starta en statistkarriär igen?

    SvaraRadera
  2. Gärna det Eva!! Om vi får tid mellan barnbarn och skriverier!!

    SvaraRadera