torsdag 24 juli 2014

Nu är vi ensamma igen….


Ingen dörr som sakta öppnas…ingen som trippar över golvet för att väcka mormor (som förstås redan är vaken!) och inget tandlöst leende från en hungrig baby…"Kom nu mormor"… för nu ska vi hälsa på Hajen!
Hajboken kallar vi den popupbok jag köpte när jag var på det jättestora Akvariet i staden Brest i Bretagne. Här hoppar delfiner och fiskar upp och det har blivit en ritual att vi ska säga God Morgon till dem! I fem veckor har vi levt väldigt nära varandra och nu är det plötsligt så tyst i huset och alla saker får stanna kvar på sin platser och hinken och spaden ser märkvärdigt övergivna ut. Det är givetvis skönt också att nu få stunder för sig själv. Det är intensivt med småbarn och man är ju inte 40 längre…men…nåja, om någon månad är de tillbaka igen!
Så vi tog bilen till Gålö Havsbad och sökte upp en otillgänglig badstrand med klippor och stenstrand som vi fått tips om av en god vän. Hit kommer inte gärna barnfamiljer så här slog vi upp våra solstolar och njöt en eftermiddag med bara ljud från havet och måsarna. Tid att läsa en stund och vad gott kaffet smakar med kaviar och hästköttsmackor till! Christer fick utan avbrott lösa sina korsord och själv dåsade jag till i värmen. Allt har sin tid, som Ordspråksboken i Bibeln så klokt säger…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar