tisdag 8 april 2014

Il pleut sur la ville...


I dag regnar det! Så snabbt kan vädret ändras, från gårdagens strålande sol till morgonens gråtunga skyar. Morgnar och kvällar är fortfarande  kyliga och vi sitter inte ute och äter middag ännu.
Inne i byn var det marknad som vanligt på tisdagar och nu var det betydligt mer människor än i går. Man ser att det är en del främmande flyttfåglar som hittat hit, lite till åren som vi! och de går omkring med sina bastkassar med grönsaker och baguetter som sticker upp. Kvinnorna stannar ofta till vid klädstånden och nyper på blusar och klänningar medan männen otåligt står och trampar bredvid! Längtar kanske efter dagens första pression (öl)  eller en café crême med croissant. Vi träffar på några bekanta, annars känner jag nästan inte igen någon. Som alltid är det flera butiker som försvunnit och några nya som kommit till. Jag har förstått att flera husägare föredrar tomma butiker än att sänka sina hyresanspråk och på det sättet ändå få in en regelbunden hyra. Idiotiskt tycker jag, måste väl vara bättre för alla med en levande by. Vi köper vår grillade kyckling och en blomkruka med de underbara blommorna (kan ej namnet!) som sluter sig på kvällarna och så en bukett anemoner.  Svårslaget vackert att ha på köksbordet!


2 kommentarer:

  1. ... comme il pleut sur mon coeur ... eller hur var texten? Prévert vill jag minnas och jag tyckte mycket om den en gång i tiden!
    I Härnösand är det tidig morgon och snart tar jag tåget hem :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det fanns också en annan dikt "je prends mon café…"regn o melankoli…passade bra i tonårens existensiella vankelmod….

    SvaraRadera