tisdag 22 april 2014

Det enkla är ofta det bästa!



Man skulle ju kunna tänka att nu när vi är i matens förlovade land skulle vi botanisera bland alla godsaker man ser i butiken, handla och laga olika spännande rätter! Nu blir det inte så! Vi äter för det mesta ganska enkla saker, chippolata (en slags korv) med ägg till lunch, om det inte blir youghurt och sedan till middagen gärna en paté och någon köttbit med lite sallad. Ibland köper vi också färdiglagade rätter, det finns mycket gott att välja på för dem som är lata! och bara två!  Däremot äter vi sällan färsk fisk. Och varför inte? Här i byn finns en liten fiskaffär och även på supermarchén finns en fin fiskdisk. Jag tror det beror på vår osäkerhet vad det är för fiskar och hur man ska tillaga dem. Om man bortser från lax förstås! Nåväl detta måste vi ändra på så vi bestämde oss för att laga till sole meunière! Fiskhandlaren tog bort skinnet och fileade och efter att betalt ganska mycket faktiskt! förberedde Christer middagen. För er som inte vet det så är det han som för det mesta står för matlagningen…jag diskar!! Kvällen var inte så kylig så vi dukade på terassen. Till förrätt serverades färsk sparris med smält smör och sedan som sagt fisken! Perfekt stekt med smörkokt potatis! Rosé i fina glasen….GOTT!
Nu blir det fler besök i fiskaffären! Såg att de hade sardiner…grillade är himla gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar