fredag 15 mars 2013

Gammalt är bäst!

Har pluggat franska med barnbarnet i flera dagar. Roligt och också för mig lärorikt. Verben kan man aldrig få för mycket träning i och det finns alltid plats för nya glosor!! Nu längtar jag till Frankrike och helst skulle jag vilja sitta på vår bar, men inte som den är nu, utan som den var för 15 år sedan! Fortfarande heter den "Modern Bar" men då var det inredning à la Elvis, eftersom Michel, ägaren varit i Graceland och målat väggarna röda med stora bilder av sin idol. Michel var snygg att titta på men den häftigaste var i alla fall hans hustru "Mumu" (Muriel)! Cirka 1,70 lång med en kropp som var milt sagt mullig!

"Modern" anno 2012

Små spetsiga bröst och därunder flertalet magar som bullade upp sig under tajta tröjor med extravaganta applikationer! Nedanför detta tights kring de smala benen. Kort mörkt hår, röda läppar och ögonen målade med svart kajal, som en egyptisk prinsessa! Hon stod ofta i dörröppningen och ropade in beställningarna till Michel.  Eller också vattnade hon alla blomkrukor hon hängt upp på spikar i den jättestora platanen utanför.  En stor skål stod på disken där man fick lämna bidrag till hemlösa hundar och under borden sprang ofta en liten mops med namnet Whiskey!! Blev många skratt ibland när någon ropade på honom!  Ett år när vi kom ner hade hela baren gjorts om! Nu hade "Mumu" fått för sig att göra den mer EU anpassad så väggarna var gröna och vitmålade med tavlor på Europas huvudstäder (vi bidrog senare med bild av Stockholm) Det var kalare, inte alls lika mysigt  men Michel och "Mumu" var fortfarande där och det var det viktigaste. Stammisar och turister trängdes vid borden och bardisken morgon, middag och kväll. Det kändes ibland som att medverka i en film!  Så en sommar fick vi reda på att de skulle sälja. Stor sorg och bestörtning. Men "Mumu" var trött på det hela, ville vara hemma med deras lilla dotter så det blev tack och avskedsföreställning på baren. Och nu har det blåst många vindar och flera ägare har avlöst varandra och vi har sökt oss andra vattenhål. Men som på "Modern" när det begav sig, blir det aldrig igen.

2 kommentarer:

  1. Hittade ett hål i väggen igår, här på Teneriffa som jag passerat många ggr. och sett att där sitter alltid spanjorerna. Så igår gick jag in in och beställde en fika med en croissant med skinka, ost och tomat. Den godaste hittills. Språkade och med en spanjorska, jättetrevlig. Dit går jag idag igen.

    SvaraRadera
  2. Du vet, det är som huset med din bokhandel... om än cafét nu är mysigt blir det aldrig som på bokhandelstiden!

    SvaraRadera