fredag 12 maj 2017

Vive la France!Äntligen är vi uppkopplade igen!! I dag kom teknikerna från teleoperatören och lagade den avbrutna ledningen och wifi- boxen kunde kopplas in och spänningen var stor , i alla fall hos mig,  om det skulle funka! Och nu kan jag återigen läsa och skicka mejl och blogga!
I och för sig är det skönt att vara avkopplad ibland, men man är nu en gång för alla tillvand så det känns bra nu när jag sitter här i solen på vår terass och skriver.
Vi har snart varit här en vecka med goda vänner och redan i morgon återvänder vi till Sverige. Solvarma dagar men också kyligt och blåsigt och just i dag är vädret nyckfullt. Jacka på och jacka av...Man märker också en viss misstämning hos butiksinnehavare och på  halvfulla restauranger...våren har varit ovanligt kall och det har inte kommit så många turister som man räknat med. Det är ju ingen egentlig säsong ännu med den brukar börja till Påsken men i år som sagt är det mycket lugnare.
Valet slutade ju lyckligt,  enligt mitt sätt att se, och Macron blir Frankrikes nye president med god marginal. Ung, öppen mot Eu och hoppingivande för många även om här i södra Frankrike Marine le Pen har många anhängare. Det blir tufft för honom att söka ena alla dessa motstridiga känslor både ute i landet och i nationalförsamlingen och problemen är enorma, inte minst de ekonomiska.
Någon  särskild feststämning rådde dock inte i vår by på valdagen vad det nu står för. Många här på landsbygden saknar arbete, inte minst ungdomar och då är det lätt att högerkrafter växer sig starka.
Men vi skålade för det starka motstånd som dock finns i Frankrike och även i övriga Europa!
Vive la France!

2 kommentarer:

  1. Åh Cotignac ... så fint det ser ut! Här hemma så kallt så kallt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våren har även här varit ovanligt kylslagen...men vi fick tre härligt soliga, varma dagar så det blev ett dopp i poolen!

      Radera