söndag 14 maj 2017

Kulturen har också sina farbröder!

Självporträtt Gerda Wegener (1886-1940)
Vi talar ofta om kulturtanterna! De som finns överallt vid kulturella begivenheter och där kultursverige sakta skulle förtvina utan deras entusiasm och intresse. Lätt att göra sig lite lustiga över ibland kanske, men desto mer att vara glad och lycklig över!
Kulturmannen är ju något helt annat om man ska tro det som tidigare diskuterats och skrivits om av framförallt kvinnliga journalister men kulturfarbrorn!? Den som av egen kraft eller snällt följer med sin hustru eller vän för att lyssna på den senaste författaren eller bese någon intressant konstutställning! Det är sant att det är överhängande kvinnor jag ser när jag själv är kultursugen men det finns många män också givetvis, och jag känner en verklig kulturfarbror!
Min vän från Norrland, konsthantverkaren, som skapar så underbara fåglar bl.a, hinner knappt komma till Stockholm innan han med sin egen kulturtant beger sig iväg till stan för att bese det mesta av det som Stockholm kan erbjuda av konst och teater. Just nu går de säkert omkring på Millesgården för att se på utställningen av den danska konstnärinnan Gerda Wegener (the Danish girl), som slutar idag,  och därefter blir det teater på Dramaten eller Stadsteatern, för de lyckas alltid få biljetter även om lampan lyser rött för utsålt!
Alltid intresserade av det som händer och sker och det är väl det som gör att de är så ungdomligt nyfikna och levande trots relativt hög ålder! Vad gör det om man är lite stel eller går knackigt när själen och sinnet är ungt! Kulturtanten i all ära men jag vill gärna också slå ett slag för kulturfarbrorn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar