söndag 31 maj 2015

I midnattssolens land...


Söndag i Tromsö! Vad gör "alla" när affärerna är stängda och de flesta restauranger likaså! Jo är det fint väder går man på tur! Således Agnes packar ryggsäcken med choklad, kaffe och grillkorv och som av en händelse har morfar en påse  Ahlgrens bilar också! Renfäll och sittunderlag och givetvis en engångsgrill, för här i Norge så grillas det överallt! Vi åker ut till ett ställe som heter "Finnvika"! Vi får gå en bit ner till stranden av fjorden mellan små björkar där bladen just blivit musöronstora. Nere på stranden sitter redan flera familjer runt sina grillar och några barn går barfota i vattenbrynet. I vattnet 8-10 grader!!!
Det ska vara norrmän till detta!! Själva sitter vi i täckjackor och även om solen skiner är det inte särskilt varmt! Små älsklingarna leker i sanden, letar snäckor och Agnes gör upp eld med spillved som vi finner lite överallt, bl.a i gamla eldstäder som det finns gott om!  Det doftar så gott och värmer också.
I flera timmar sitter vi här på stranden, småpratar och njuter av den formidabla utsikten av snövita fjäll,  bruset från små och stora vattendrag och den späda grönskan. En grupp renar springer förbi längre upp och klockorna i deras halsremmar klingar.
Nu hemmavid ska vi grilla fläskkotlett på balkongen, till detta ratatouille och rödvin! Det kommer att vara ljust hela natten…. solen går aldrig ner och det är fascinerande…


2 kommentarer: