måndag 11 maj 2015

Baka och packa till Jojjes musik!I dag ska jag hämta lilla E på…jag höll på att skriva på dagis, och ser genast hennes min!…i skolan menar jag förstås! Sådant är viktigt när man är sju år det borde farmor fatta! Vi ska spela kakspelet och eftersom vi båda vill baka "vulkangrottor" kommer vi nog att fuska lite. Det är fyra sorters kakor man kan baka om man vinner och eftersom vi inte gillar kokos och rulltårtan är bökig så återstår vulkangrottor och drömmar. Drömmarna har vi prövat och de blev ganska misslyckade…kanske ska vi försöka igen… Vi får se. Det är så härligt att vara med henne. Så många funderingar och så mycket energi!
Resväskan står på golvet och jag har börjat ta fram sommarkläder! I morgon far vi nämligen på körresa till "landet mitt emellan" d.v.s Slovenien! Ett litet bergigt land med en kust på 47 km som ligger inklämt mellan Italien och Kroatien. Ett land man sällan hör talas om i turistiska sammanhang, men som nu börjar komma! Drygt 2 miljoner invånare och huvudstaden Ljubljana är den minsta i Europa, drygt 200.000 personer.
Kuststräckan lär vara mycket vacker med små byar där flera av dem är i venetiansk stil, (dock utan kanaler) och vi ska bo på ett hotell alldeles vid stranden! Sommartemperatur på över 20 grader så jag tar med baddräkt…Givetvis ska vi sjunga också. Vad annars! 2 konserter är inbokade och att få sjunga i  kyrkor med förhoppningsvis bra akustik är underbart. Vi är inte bortskämda med det i gamla Enskede även om det blivit bättre efter renoveringen.
I går blev det en intensiv dag då jag först var och tittade på lilla Es dansskolas uppvisning på Maximteatern  och sedan  lyssnade på konsert med Jojje Wadenius o barnkörerna i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten. Här sjunger min fina S i ungdomskören och det hela blev en magisk upplevelse! Guldkorn av Barbro Lindgrens texter och Wadenius musik och så alla de ljusa vackra barnrösterna därtill! För många år sedan spelade och sjöng Jojje i min bokhandel tillsammans med Helen Sjöholm och Mats Nörklit…det blev också en magisk kväll!
Nu börjar min fantastiska hägg blomma och jag tänker på en krönika som jag läste i DN för några dagar sedan av Elisabeth Åsbrink om skira majdagar, livets flykt och förgänglighet. Tiden som både rusar och stannar samtidigt och där jag just nu skulle vilja stanna en stund…det rör sig ju om så kort tid…dessa  ljuvliga vårdagar!
Portoroz, här ska vi bo
Min fantastiska hägg...

4 kommentarer:

 1. Hej vännen, är hemma en kort stund ..har varit med åsa och llla J och firat sunniva på ett jättemysigt fik på Nybrogatan, sedan promenerde vi runt i stan och tittade bla på parkettgolv. Gud så skönt att slippa sådant.Lilla J skrattade när hon inte sov och jag ligger bra till just nu!! Anja och jag ska äta hos 55+boendet i Kärrtorp och sedan lyssna på ett föredrag om romernas historia.Kul! Ha en jättemysig resa och stor kram! Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyss hemkommen! Ser fram emot att träffa dig! Full rulle för dig märker jag! KRAM

   Radera
 2. Så härligt med en resa med kören. Känner som du: jag vill bara hålla kvar våren.
  Visst är kakspelet gulligt!!!
  Kram från Eva, tillbaka igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu regn men förgätmigejen blommar för full! Jag har haft en härlig resa! Är glad Eva att du är tillbaka igen! kram

   Radera