fredag 30 januari 2015

Plötsligt är det så tyst...


Snubblar inte över kojan i vardagsrummet…stolarna står på sina platser och kuddarna ligger där de ska.
Fast visst fungerade de bra under filtarna att ligga på och mysa och leka mamma och pappa barn med kusin E och lillasyster. Jag har blivit en mästare på havregrynsgröt! och vet att det ska vara lite socker och kanel på och när det gäller blöjbyte är mormor jättebra! Lilla Elin Lykke ställer sig framför mig och säger "Bajsa" och det betyder inte konkret att det är så men att nu är det dags att byta!! I TV rummet ligger dvd och videofilmerna huller om buller fortfarande.  Barbapappa trängs med Lilla Sjöjungfrun och de urgulliga  filmerna om bl.a stora o lilla nallen…(baserad på böckerna av Stina Wirsén som även jag älskar!) så nu blir det omsortering och detta gäller även alla leksaker i lådorna. Ner i den överfulla källaren igen tills nästa gång! I tvättstugan går tvättmaskinen för fullt. Lakan och handdukar och här hittade jag en liten kvarglömd socka och ett linne…här och var små spår efter mina minsta gullisar!
Christer behöver nu inte leta efter sitt ögonfodral (fast det gör han ofta ändå!) och i kylskåpet är det slut på blodpudding och fiskbullar fast mycket makaroner finns kvar! Men det håller å andra sidan länge…
I går åkte de tillbaka till Tromsö. Hem till pappa Benny och dagis och alla kompisar. Elsa Dolly längtade. "Men hur ska mormor klara sig då?", säger jag och då säger mitt lilla hjärta "men jag kommer tillbaka mormor" och så får jag en puss! Och nu får jag ett sms från kära dottern "Elsa hög feber och några prickar…" vattkopporna har slagit till och turligt nog hann de hem innan.
Och du då, säger vännerna. Är du inte trött? Det är klart jag är…känner att jag inte längre har samma ork och konstigt vore väl det! Men lyckan och glädjen över att få dela vardagsliv ett tag med mina kära uppväger allt. Nu kan jag sitta här i lugn och ro och skriva, dricka mitt kaffe och läsa klar tidningsartikeln utan att bli avbruten. Det är skönt! men jag saknar redan stegen i trappan och Elsa Dollys " mormor…."
Leka, leka...
Tur att man har en snäll kusin som kan stötta!
Det gäller att hålla tungan rätt i mun!
Elin Lykke vill pröva… (morfar ser frusen ut!)
Inte bara de med skridskor ramlar!!

3 kommentarer:

 1. Vilka gulliga bilder. Vad tyst det måste ha blivit i ert hus. Förstår om du längtar!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Vi saknar er redan men det är också såå skönt att vara hemma igen! Tack för underbara veckor tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det är skönt att vara hemma! och dessutom är längtan också värdefull och snart ses vi igen! kramar från mamma/mormor

   Radera