måndag 19 januari 2015

Blomdoft och vattkoppor!


Gratttis min älskling!

Hela vardagsrummet doftar av alla födelsedagsblommor, lyser upp med underbara färger och som sagt doftar! Vi har haft fest, inte hemma men på bonusdottern Ammis  fantastiskt trevliga café "Sweet and Pure" i Saltsjöbadens centrum. Lunchbyffé för familj och närmaste vännerna och trots min käre mans "ångest" inför de 70 åren tror jag han blev åtminstone lugnad för en stund och glad över den kärleksfulla uppvaktningen!  Själv tyckte jag det var värre att fylla 60;  då visste jag att inför det kommande deceniumet skulle arbetslivet sluta och pensionärslivet ta vid, en stor omställning. Men att fylla 70,  det är ju liksom att fortsätta på inslagen väg! Inga större förändringar. Jag försöker trösta och säga, var lycklig över att du får fylla år! Alla år ska firas,  för vad är alternativet….
En av våra små "inneboende" älsklingar har vattkoppor och det är så synd om henne. Febern går upp och ner och de röda  prickarna, visserligen inte så många, kliar nog lite för ibland gråter hon tröstlöst. Det är inte så lätt för mamma Agnes att handha en fortfarande frisk och aktiv 4 åring samtidigt som 1 åringen helst vill sitta i knäet hela tiden, men vi hjälps åt och försöker hitta på något varje dag. Hursomhelst är jag lycklig över att de är här,  friska eller sjuka,  för jag vet ju att snart kommer veckor av  längtan!
Foto Elsa Dolly!

3 kommentarer:

  1. Grattis till 70-åringen - tror inte han behöver oroa sig. Ert liv verkar fyllt av glädje och upplevelser. Fortsätt på den vägen. Stackars lilla vattkoppeungen, det är jobbigt med kli men så härligt att ha en mormorsfamn att krypa upp i.

    SvaraRadera
  2. Elin Lykke på bättringsvägen… nu väntar vi bara på att Elsa Dolly ska insjukna…Känns bra att jag kan hjälpa till… i morgon ska vi gå på teater och fika på Bokslukaren. Ett så jättebra tips från dig Eva!;))

    SvaraRadera
  3. Ja, Eva! Att ha mamma nu är helt ovärderligt! Hon är helt klart bäst! ;)

    SvaraRadera