torsdag 11 december 2014

Mysdag med lilla E


Tidigt på morgonen kommer hon rejält påpälsad för idag ska vi vara tillsammans hela dagen jag och min lilla E! Fortfarande mörkt och kallt traskar vi i väg till tunnelbanan för att åka in till stan. Jag är ovan att åka så här tidigt på morgonen och ser på alla trötta människor som dystert stirrar ner i sina iphones eller ut genom fönstren. Så skönt att slippa detta tänker jag….
Vi ska gå på teater, på Boulevardteatern på Götgatan och träffa Alfons och hans pappa! Det står många barn i foyén och när dörrarna öppnas skyndar vi oss för att få sitta längst fram! Det är en underfundig och smått filosofisk Alfons vi träffar! Han undrar var han egentligen tar slut…är det inte så att han finns lite överallt? Hos pappa, hos kompisen Victor, hos gubben som känner doften från äpplet, som Alfons tuggar på, och som får gubben att gå hem och laga äppelpaj! Visst finns väl en bit av Alfons i den!?
När pappa trasslar in sig i Alfons knytsnören eller när Victor och Alfons tampas på golvet, då skrattar alla barnen hejdlöst! När vi går vinkas det med mössor och vantar "Hej då Alfons, Hej då!"
När vi återigen går mot tunnelbanan ser lilla E en bild av Mona Lisa i ett skyltfönster "det där är Mona Lisa, säger hon. Hon bor i Frankrike!"
Nu är det skyltfönstren på NK som hägrar och sedan jättegranen inne i varuhuset. Att skriva önskelista till tomten måste vi också göra men sedan kurrar magen och det blir köttbullar på restaurangen. Sedan är orken borta!! Vi måste absolut sitta på en bänk och åka hiss ner till tunnelbanan för trots att hon är så trööött vill hon åka till barnens egen bokhandel och köpa en adventskalender som ska hänga hos mig!
På "Bokslukaren" på Maria torget dricker hon saft och äter Lorangamazarin och sedan piggnar hon på sig. "Behövde en sockerkick, säger hon" denna underbara unge som sedan glatt öppnar alla luckor i Adventskalendern som jag missat!

Börjar bli lite trött….
Lilla E skriver till tomten som sover sött i Sophias urmakerifönster!


2 kommentarer:

  1. Åh Margareta vad mysigt! Vilken heldag du beskriver, en heldag av lycka (även om man blir lite trött :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Eva! sådana här dagar är pärlor, vackra att titta på och minnas!

      Radera