lördag 13 december 2014

"God morgon mitt herrskap…"Den numera nästan traditionsbundna hostan börjar ge med sig,  men vad trött man blir…och mörkret gör ju inte saken bättre heller men i går tittade solen fram och vi har laddat med ljus från IKEA! Dessutom lyser det så vackert i många fönster, stjärnor och ljusstakar och mer och mer ljusgirlanger på träd och buskar. I dag ska vi plocka fram vår snögubbe som tyvärr inte får stå i en snödriva…än!!
Återigen såg vi  Charles Dickens julsaga "A Christmas Carol" på Maximteatern och denna gång med två tonåriga barnbarn. Sagan om den snåle och girige Scrooge som upplever en spöknatt och som därefter öppnar sitt hjärta för sig själv och för sina medmänniskor,  gör en go och gla! och jag önskar att många skulle ha tillfälle att se den. Barnbarnen tyckte det var häftigt,  också för att den spelas på engelska,  och det verkade också den ungdomliga publiken tycka! Applåderna ville aldrig ta slut!
Som de flesta luciamorgnar gick jag upp tidigt för att se på TVs Lucia, tände ljus, kokade kaffe. Det var så mamma alltid gjorde och det var hon och jag som oftast satt och lyssnade till de vackra sångerna. 
Jag saknar henne alltid men speciellt denna tid. Hon älskade julen som också var den tid som hon hade sina finaste barndomsminnen ifrån . Efter Luciaprogrammet "halkade" jag in på ett gammalt "Här har du ditt liv program" med Lasse Holmqvist. Denna gång var gästen operasångerskan Elisabeth Söderström, vacker och skönsjungande sopran. Hon är borta nu, som Lasse och som flera andra i programmet. Vårt korta liv…sådana tankar kommer ofta till mig…hur viktigt det är, att ta hand om varandra, visa värme och omtanke.
I dag ska lilla E och jag lämna vår skokartongsjulklapp till insamlingen vid Kulturhuset, "Till en 6 årig flicka" har vi skrivit…God Jul från lilla E.2 kommentarer:

  1. Så fint att lilla E får gå med och lämna en gåva, det måste lille M och jag ta efter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var många som kom med paket! stora som små. Jag tror insamlingen pågår ett tag till. Du kan gå in på webben och kolla, "skokartongjulklapp"!

      Radera