onsdag 31 december 2014

"Das alte Jahr vergangen ist…."

Morfar och Elin Lykke

… av J S Bach spelas på orgel i kväll  i P1- P2 några minuter innan kyrkklockorna ringer in det nya året 2015.
Alltsedan jag var liten, innan TV, har jag försökt lyssna på radion runt tolv slaget. På fester har jag smugit ut i köket för att  knäppa på radion och åter känna den speciella högtidligheten i hallåmannens lugna stämma och sjunka in i illusionen av att nu börjar något nytt… TV:s firande har aldrig varit något för mig och fest och glam har heller aldrig lockat. Nej jag vill helst vara tillsammans med några få vänner,  äta något gott och prata om vad som hänt under året, både för oss själva men också  i vår omgivning.
I kväll bjuder våra vänner på hummer och själva har vi med oss paté och ost. Skumpa också förstås.
Någon promenad upp till fjällsjön blir det inte, det regnar och blåser och vägarna är ishala men kanske en tur till Åre gamla vackra kyrka för att tända ett ljus för våra nära och kära och sedan ska det bli ett skönt nyårsbad!
 I går bjöd jag väninnan på lunch i Åre, på gamla ärevördiga Åregården. I några timmar satt vi där och uppdaterade varandra och konstaterade att våra tankar rör sig i samma riktning…om att bli äldre, på ett sätt mer och mer lik våra mödrar, om trötthet som numera blivit mer påtaglig, om livets korthet... men också glädjen över våra barn och barnbarn och att vi lever i ett land som trots allt käbbel är bäst i världen!
Kära ni som läst så här långt i min blogg! Jag är glad och lycklig över att ni följer mig ibland, tar del av mina tankar och funderingar och uppskattar era gillanden och kommentarer. Nu så här på årets sista dag vill jag önska er ett gott slut (ett gammalt uttryck som inte har med döden att göra!) och ett riktigt Gott och Givande nytt År!2 kommentarer:

  1. Gott Nytt År till dig och din familj också Margareta! Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hör av dig när du kommer till stan! NyårsKram till dig och Christer

      Radera