onsdag 18 juni 2014

"Regnet det bara öser ner…"Från ett soligt, varmt Enskede till dånande åska och ihärdiga regnskurar! Över 60 mm regn har fallit över vår dalgång och inte bara vår vattenpump har gått sönder utan el har slagits ut och vinåkrarna är vattentunga och i huset känns det fuktigt. Regnvädret är inne på femte dagen nu men äntligen börjar det klarna och i morgon ska det vara stabilt solväder igen! I tre dagar var vi utan vatten, då kretskortet som driver vattenpumpen gått sönder,  och Christer som varit mest drabbad (jag kom hit senare) fick doppa sig i grannens pool och borsta tänderna i flaskvatten. När jag anlände stod en ansenlig disk och väntade men jag grep mig verket an (ni vet att jag gillar diska!), värmde vatten i vattenkokaren och gjorde fint!   På kvällen kom vår allt i allo Rafael, som hjälper oss, med ett nytt kretskort och det var underbart att äntligen få duscha!  Jag förstår verkligen det här med att ha tillgång till vatten. Och ändå är det inget problem egentligen för oss. Här omkring finns gått om vattenfontäner där man kan hämta vatten om något skulle hända och jag minns hur vår gode vän Horst, som bodde i ett hus i närheten och som saknade rinnande vatten, åkte och fyllde sina vattenflaskor i en fontän i byn som han sedan ställde på taket och värmde i solen. På så sätt hade han varmvatten både till disk och den hemmagjorda duschen!
Nu väntar några veckor med förhoppningsvis mest sol och värme, barn och barnbarn och sköna lässtunder! Jag återkommer!4 kommentarer:

 1. Oj, vilket väder du har. Här på ön är det ganska lugnt. Jag putsar och städar och finner mig tillrätta efter det maximala elsammanbrottet förra veckan. Ha det bra och glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad midsommar du också Eva! Förstår att ni har det underbart på er ö trots diverse problem som alltid dyker upp! Så även här!:)

   Radera
 2. Lugn jag kommer med solen kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid sol när ni är med! Välkomna! KRAM

   Radera