onsdag 1 januari 2014

Vill sitta hos Ferdinand oftare….


"Vad har ni för planer för 2014?" frågar min bordsgranne när Sveriges alla domkyrkor ringt in det nya året på radion. Vi är tre par som tillsammans ätit god lax och som supé en halv ugnsbakad hummer och druckit champagne och tittat på fyrverkerier! Alla verkar vara inne på arbete…det är att vidareutveckla en skrivfirma,  sälja in ett italienskt vin på systemet, vara mentor till unga företagare och lite annat arbetsrelaterade projekt. När frågan kommer till mig är huvudet helt tomt…jag minns hur min äldste son för några veckor sedan frågade nästan samma sak, " Vad har du för projekt nu mamma? sedan du prövat på blogg och senioruniversitet?…" jag blev lika tom i huvudet då fast jag inte var magdäst och rusig av champagne, "att hålla mig frisk…" svarade jag efter en stund och då kramade min son om mig och sa "helt rätt mamma!". Sanningen är att jag har inget projekt…jag vill bara vara faktiskt. Nu när jag sitter här i en stund av ro och tystnad tänker jag på vad som är viktigt för mig. Det är ingen skillnad från förra året, det gäller fortfarande.
Fem saker har jag valt….

1. Att försöka hålla mig frisk. Så speciellt aktuellt just nu med svårt sjuka vänner…

2. Att fortsätta göra trevliga saker med min "companjero de la vida" (första gången jag hörde det uttrycket var när Victor Jara var död och hans hustru berättade om honom…det lät så vackert), således bygga vidare på vårt gemensamma livsprojekt.

3. Vara med mina underbara barn och barnbarn, som betyder allt och utan vilka livet skulle sakna verklig mening…Här vill jag också inbegripa mina vänner, som ju äldre jag blir får en allt större betydelse och som ger mig ris när jag behöver det, men oftare ros!

4. Att jag ska bevara mitt hjärta och sinne varmt och levande trots att jag har förborgligast en del och blivit försoffad…

5. Att jag ska kunna sitta oftare under tjuren Ferdinands underbara korkek och dofta på blommorna gärna med Nalle Puh bredvid med honungsburken och en kopp te.10 kommentarer:

 1. Vilka bra saker! Ska också försöka sätta ihop en liten lista... Du är den bästa !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skriva ner sina tankar är aldrig fel…kram till finaste Dottern!

   Radera
 2. Vilka bra tankar, tack för att du delar dem med oss. Ska göra som Agnes och också fundera. Tänkte på dig igår när jag lyssnade på Bodil Jönsson som i Vinter i P1 talade så klokt om att bli äldre. Lyssna på det om du inte redan gjort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra! Tur att nätet finns! Minns när Bodil var i min bokhandel och alla förundrade sig över hur jag hade fått dit henne! Hon var väldigt i ropet just då! Det var genom en kund som så ofta!

   Radera
 3. Håller med Agnes, vettiga mål! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev till Agnes! Ibland är det bra att sätta saker och ting på pränt! Kram min fina son

   Radera
 4. Jag håller med….vilka bra saker. Sådana önskningar är alltid rätt.
  Ett gott 2014 önskar jag dig.
  Kram
  Ann-Kristin Lundmark (från Israel)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du läst min blogg! Gott Nytt År till dig också! Kram

   Radera
 5. Jag skickade också en kommentar..Blev den inte godkänd... :-( ...mooaaaaaaaaaa//A-L

  SvaraRadera
 6. Kära vän, har tyvärr inte fått din kommentar…självklart skulle jag publicera den….skicka igen så kollar vi! KRAM

  SvaraRadera