onsdag 29 januari 2014

"Jag vänder min färd mot norr…"


Sedan drygt en månad har vårt hem varit fullt av leksaker, kläder, blöjor, nappflaskor men framförallt två ljuvliga flickebarn Elsa Dolly och Elin Lykke! Nu närmar sig avresan tillbaka till Tromsö och till pappa Benny som redan varit där i några veckor och som väntar och längtar. Längtar gör barnen på "Barnehagen" också och de och Elsa Dollys rum vill ha tillbaka sin lekkamrat! Ja, det är ju skönt också för alla parter att komma tillbaka till vardagen men saknaden blir stor och längtan efter goa kramar och leenden.
Familjen kommer stanna ytterligare två år i Tromsö då kontraktet med fotbollsklubben och Benny blev klart vid jultiden, så nu blir det skype och flyg med jämna mellanrum.  Det som underlättar är att SAS börjat flyga direkt till Tromsö vissa dagar utan mellanlandning i Oslo vilket förkortar restiden. Det är klart att jag helst skulle vilja att familjen bodde här hemmavid, men det känns ändå skönt att de stannar kvar på en plats där de nu etablerat sig både med vänner och trivsamt boende och slipper bryta upp och börja om på någon annan plats vilket var på tal under en period. I övermorgon går färden mot norr och jag följer med som katt och väskbärare….i ytterligare en vecka får jag höra Elsa Dollys "Ska vi leka mormor?" och Elin Lykkes gurglande skratt!


2 kommentarer:

  1. Ja, det är tur att du följer med oss upp! Hur skulle vi annars ta oss upp med alla saker? Massa pussar!!!

    SvaraRadera
  2. Ser det som en semesterresa också! Goda middagar, sköna promenader med fina dottern och Elin Lykke medan Elsa Dolly är på dagis! och lunch på stan och åtminstone ett glas vin på ölhallen! kram

    SvaraRadera