torsdag 23 januari 2014

En ny liten prinsessa!


När jag var liten städade min mamma hos en tant och jag fick ofta följa med. Jag minns att hennes kök var jättestort, i motsats till vårt som bara var en liten kokvrå, och jag brukade öppna alla skåp och leka med kastruller och skålar. Inne i det stora vardagsrummet fanns små bord med fina prydnadssaker och på ett av dem stod en liten porslinssko! En dag när mamma och tanten var där inne fick de se hur jag, en liten treåring, försiktigt tog den lilla skon i handen. Mamma skulle just ingripa när tanten höll henne tillbaka. Tysta stod de där och såg hur jag mycket försiktigt ställde ned skon på golvet och sedan försökte sätta min fot i den. Tanten blev alldeles till sig och ville absolut att jag skulle få skon och nu har den följt mig alltsedan dess och intar en hedersplats! Så i går, när Elsa Dolly kom in till mig i sovrummet ställde hon sig vid bokhyllan och tittade på sakerna som stå där.  Plötsligt var skon i hennes hand och som tanten höll jag mig och såg hur hon ställde ned den och försökte prova! Så nu förstår ni vem som är nästa prinsessa!

2 kommentarer:

 1. Men åh vilken fin historia. Den gick rakt till mitt hjärta.
  Prinsessa lekte jag ofta, märkligt nog. Jag var Desirée och tvingade min mamma att vara Sibylla. I min familj där pappa var en hängiven republikan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv fick jag aldrig vara prinsessa i lekarna! Nej häxa skulle jag vara och nu efteråt kan jag tycka att det var egentligen roligare!!:)

   Radera